Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Update: Randstad ziet verbetering aanhouden

25 oktober 2016 - (ABM FN-Dow Jones) Randstad Holding heeft de omzet en de winstgevendheid in het derde kwartaal van dit jaar zien oplopen, mede dankzij de bijdrage van overnames met 4,5 procent. Dit maakte de uitzender dinsdag voorbeurs bekend in zijn kwartaalcijfers. De omzet over het derde kwartaal steeg met 7 procent van 4.977 miljoen naar 5.349 miljoen euro, een autonome groei per werkdag van 4,2 procent. September liet een omzetgroei zien van 4,0 procent, terwijl de volumes van oktober een voortzetting van de trend aangeven. Analisten hielden vooraf rekening met een omzet van 5.313 miljoen euro. In Nederland, waar nog steeds het effect van de rem op payrolling bij de overheid wordt gevoeld, steeg de omzet per werkdag over het derde kwartaal met 2 procent. In Noord-Amerika steeg de omzet 1 procent, in Duitsland nam de omzet met 5 procent toe en in Frankrijk, waar afscheid werd genomen van klanten die te lage marges boden, ook met 5 procent. België liet een stijging zien van 4 procent. In september liet Nederland een lage enkelvoudige procentuele omzetgroei zien, Frankrijk, België en Duitsland een groei van circa vijf procent, het Verenigd Koninkrijk was vlak en Noord-Amerika zag een omzet in september met 1 procent stijgen. In het Verenigd Koninkrijk signaleerde Randstad geen effecten als gevolg van de Brexit. Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITA) steeg over de periode juli tot en met september van 2016 van ruim 249 miljoen naar 271 miljoen euro met een EBITA-marge van 5,1 procent. Vorig jaar lag deze nog op 5,0 procent. Analisten gingen uit van een onderliggend bedrijfsresultaat van 259 miljoen euro. De brutomarge kwam op jaarbasis uit op 18,7 procent, een daling met 10 basispunten bij een brutowinst van 1.000 miljoen. Vor jaar in het derde kwartaal kwam deze post uit op 933,5 miljoen euro. Het nettoresultaat zoals dat toekomt aan de aandeelhouders van de vennootschap steeg van 143,6 miljoen over het derde kwartaal van 2015 naar 173,6 miljoen over het derde kwartaal van dit jaar. Het overgenomen Proffice, een Zweedse speler op het gebied van staffing, recruitment en outplacement, loopt vanaf 1 februari van dit jaar in de cijfers van Randstad mee. Ook het Italiaanse Obiettivo Lavoro droeg inmiddels bij aan de winstvorming en hetzelfde gold voor Careo uit Japan en de relatief kleine Europese online marktplaats twago. De overname van het Franse Ausy kan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 worden afgerond.

Outlook



Voor het derde kwartaal verwacht Randstad ten minste een stabiele trend in de brutomarge. Van kwartaal op kwartaal voorziet Randstad een geringe stijging in de operationele kosten voor het laatste kwartaal van 2016. Er is dan sprake van 1,1 werkdag minder op jaarbasis. Het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een groen Damrak 3,4 procent hoger op 47,07 euro. Update: om commentaar van het management en koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.