Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
27 juli 2011

Beursblik: kwartaalcijfers ArcelorMittal beter dan verwacht op hogere staalprijzen

De kwartaalcijfers van ArcelorMittal zijn beter dan verwachte dankzij hogere staalprijzen, aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. Muller wijst op de stijging van de opbrengsten per ton staal, die met 31 procent op kwartaalbasis toenamen en 22 procent op jaarbasis. Staalleveranties waren vlak. ArcelorMittals omzet bedroeg 25,13 miljard dollar op een verwachting van 24,22 miljard dollar. De EBITDA kwam uit op 3,41 miljard dollar op een verwachting van 3,28 miljard dollar. Over de beter dan verwachte nettowinst van 1,54 miljard dollar merkt Muller op dat het moeilijk is om de fiscale compensatie vast te stellen. Een ander pluspunt is de toegenomen zelfvoorziening van ArcelorMittal in cokes en ijzererts, waardoor de staalreus hogere grondstoffenprijzen beter kan opvangen. “De uitspraken voor het tweede half jaar zijn goed,” stelt Muller over de outlook. “Op lange termijn is ArcelorMittal veruit het sterkste staalbedrijf,” zegt de analist, die toevoegt dat er op korte termijn weinig fantasie in het aandeel zit. ArcelorMittal koerst 2,2 procent hoger op een lagere AEX index.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs