Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Daling advertentie-inkomsten drukt halfjaarcijfers TMG

29 juli 2016 - Telegraaf Media Groep heeft in het eerste halfjaar van 2016 onder druk zien staan en kondigde aan verdere reorganisaties door te voeren. Dit meldde het mediabedrijf vrijdag voorbeurs. "De cijfers laten zien dat we er nog niet zijn en de positieve effecten nog te veel overschaduwd worden door de te hoge vaste kosten van de organisatie", aldus topman Geert-Jan van der Snoek, die stelde een "scherpe focus" te willen behouden op de kernactiviteiten.  Als gevolg is TMG van plan om in het verlengde van eerder uitgevoerde reorganisaties de vaste kosten verder te verlagen door 75 arbeidsplaatsen te laten vervalen. "Deze stappen zijn randvoorwaardelijk om TMG te verzekeren van een toekomstbestendige positie in de Nederlandse markt die nog steeds volop in beweging is", aldus Van der Snoek. In het afgelopen halfjaar daalde de omzet met 4 procent naar 207 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief reorganisatiekosten bijna halveerde van 15,9 miljoen naar 8,4 miljoen euro. De daling van de omzet was voornamelijk toe te schrijven aan een krimp van de advertentie-inkomsten uit print van krap 22 procent. De beperkte daling is met name te danken aan een stijging van de verkopen bij Keesing Media Group met 2,7 miljoen euro. De EBITDA-marge viel lager uit op 4,0 procent tegenover 7,1 procent. Onder de streep restte een nettowinst van bijna 3,1 miljoen euro, tegenover een verlies van circa 2,0 miljoen euro een jaar eerder. 

Outlook
Ook voor de tweede helft van 2016 voorziet TMG dat de inkomsten uit advertenties en oplagen onder druk blijven staan en dat de effecten van de kostenbesparingen en de lagere papierprijs de verwachte omzetdaling niet zullen compenseren. Het aandeel TMG sloot donderdag 0,7 procent hoger op 3,90 euro. 

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.