Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Minder winst voor Aperam

27 juli 2016 - Aperam heeft in het tweede kwartaal zowel de omzet als de winst zien dalen. Dit maakte de producent van roestvast staal woensdag nabeurs bekend. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Aperam daalde in het tweede kwartaal naar 123 miljoen dollar. Een jaar terug was dit nog 155 miljoen dollar. De nettowinst zakte van 66 miljoen naar 53 miljoen dollar. Aperam zelf had reeds aangegeven dat het op kwartaalbasis wel op een lichte stijging van het bedrijfsresultaat rekende ten opzichte van de 112 miljoen dollar die in de eerste drie maanden werd gerealiseerd.   "Ondanks tegenwind van de huidige marktomstandigheden blijft Aperam zijn operationele prestaties verbeteren en genereerde in het tweede kwartaal een record operationele kasstroom", zei topman Timoteo Di Maulo. De operationele kasstroom steeg van 39 miljoen in het het eerste kwartaal naar 112 miljoen dollar afgelopen kwartaal. De omzet van Aperam daalde op jaarbasis van 1.264 miljoen naar 1.121 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2016 lag de omzet evenwel op 1.076 miljoen dollar. De staalleveringen stegen met 8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal naar 520.000 ton. 

Outlook



Voor het derde kwartaal verwacht Aperam dat het bedrijfsresultaat stabiel zal zijn ten opzichte van het afgelopen kwartaal. Deze periode wordt gekenmerkt door een seizoensgebonden vertraging waardoor er sprake is van een lagere vraag. Ook gaat de Luxemburgse onderneming uit van een verdere verlaging van de nettoschuld in het derde kwartaal. Eind juni bedroeg de nettoschuld van de fabrikant 280 miljoen dollar. Eind maart was dit nog 338 miljoen dollar. Het aandeel Aperam sloot woensdag 0,4 procent hoger op 34,80 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.