Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Uitgelicht: Altice in trek na afronding belangrijke Amerikaanse overname

24 juni 2016 - Atlice heeft deze week de overname van het Amerikaanse Cablevision afgerond, waarmee de Franse kabelaar een nieuwe stap heeft gezet om zijn groeiambities te realiseren. Cablevision Systems Corporations is een van de grootste kabelbedrijven in Amerika en is actief in het grootstedelijke gebied van New York. Het bedrijf werd overgenomen voor een bedrag van 17,7 miljard dollar. Altice financierde dit onder andere met extra schulden ter waarde van 14,5 miljard. Vakbonden maakten zich hierover zorgen omdat de schuldenlast van het concern al zo groot was en zij vreesden voor de gevolgen voor personeel. 

Na Europa nu Amerika
Nadat oprichter Patrick Drahi in de afgelopen jaren meerdere overnames in Europa heeft gedaan, richtte de miljardair zijn vizier op de Verenigde Staten. Ook hier financiert de ondernemer zijn expansie voornamelijk met schuldpapier. Eerder al werd Suddenlink overgenomen en door dit bedrijf samen te voegen met CableVision heeft Altice de nummer vier op de Amerikaanse markt voor kabelexploitanten gecreëerd waarmee het in totaal circa 4,6 miljoen klanten aan zich bindt.  Drahi zei vorig jaar in reactie op de destijds aangekondigde overname op termijn 40 procent van zijn omzet uit Amerika te willen halen.  Volgens analisten van Bryan Garnier zijn de omstandigheden in de Verenigde Staten gunstig om overnames te doen, dankzij de marktverhoudingen en vanwege de wijze waarop de concurrentie is gestructureerd. 

Voorlopig geen nieuwe acquisities
Toch rekenen de marktvorsers voorlopig niet op aanvullende Amerikaanse overnames aangezien Altice in hun ogen prioriteiten moet stellen. De situatie op de Franse thuismarkt is dusdanig dat het bedrijf beter hier eerst orde op zaken kan stellen. Het Franse telecomlandschap is zeer competitief.  Bovendien zou het volgens Bryan Garnier beter zijn als het concern eerst de beoogde synergievoordelen van de nieuwe aanwinsten in de Verenigde Staten realiseert voordat de Amerikaanse overnamejacht wordt vervolgd. 

Reorganisatie
Atlice maakte voorafgaand aan de afronding bekend aanpassingen in het management te hebben doorgevoerd om optimaal te profiteren van de uitbreiding aan de andere kant van de oceaan. Voormalig topman Dexter Goei is benoemd tot hoofd van de Amerikaanse activiteiten en hij vervangt ook Drahi als voorzitter van de holding Altice nv.  Michel Combes, eerder operationeel directeur, wordt CEO van de holding. Drahi zelf gaat zich concentreren op de strategische, operationele en technologische strategie.  Op basis van de koersreactie deze week lijken beleggers vertrouwen te hebben in die strategie van de onderneming, althans, wanneer het bloedbad van vrijdag vanwege de Brexit niet wordt meegerekend. Het aandeel Altice sloot donderdag op 14,94 euro wat een winst van bijna 13 procent betekende ten opzichte van de slotkoers vorige week vrijdag. Deze winst werd vrijdag grotendeels weggepoetst toen Altice 6,7 procent verloor. Op weekbasis bleef een winst van 5,4 procent over.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.