Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Geen verrassingen Fagron na recente outlookverlaging

9 oktober 2015 - Fagron heeft in het derde kwartaal van 2015 een hogere omzet geboekt en voert onverminderd gesprekken met verschillende partijen over een overname. Dit meldde de magistrale bereider vrijdag voorbeurs. "Dit was een uitdagend kwartaal voor Fagron", aldus CEO Ger van Jeveren, die wees op negatieve wisselkoerseffecten in Brazilië en de recente wijzigingen in de vergoedingssystematiek voor niet-steriele bereidingen in de Verenigde Staten. De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 2,4 procent naar 113,5 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen nam de omzet toe met 3,5 procent. De autonome groei liep in het afgelopen kwartaal met 3,8 procent terug.

Outlook
Fagron hield vast aan de onlangs verlaagde outlook. Begin deze maand verlaagde Fagron zowel de omzet- als de winstverwachting voor 2015. In plaats van een omzet van tenminste 500 miljoen euro met een marge op het aangepaste bedrijfsresultaat (REBITDA) van 26 procent mikt de magistrale bereider nu op een omzet van 470 miljoen tot 480 miljoen euro met een aangepaste bedrijfsresultaat van 105 miljoen tot 115 miljoen euro. De outlookverlaging kwam overigens niet als een totale verrassing. CEO Ger van Jeveren had begin september al gezinspeeld op een verlaging, nadat analisten eerder al hun twijfels hadden geuit over de haalbaarheid van de doelstellingen. De lagere verwachtingen waren noodzakelijk vanwege negatieve ontwikkelingen met betrekking tot de terugbetaling van niet-steriele bereidingen in de Verenigde Staten en de verzwakking van de Braziliaanse real.

Overnamekansen
De winstwaarschuwing begin deze maand viel samen met de mededeling dat verschillende partijen Fagron hadden benaderd voor een eventuele overname. De magistrale bereider startte daarop "verkennende gesprekken", die momenteel resulteren in een boekenonderzoek door "een geselecteerd aantal potentiële kopers" en "met het oog op het uitbrengen van een bindend bod". Op een iets hoger Damrak sloot Fagron donderdag 2,6 procent hoger op 17,77 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.