Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
27 juli 2011

ArcelorMittal presteert in tweede kwartaal licht boven verwachting

ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal conform verwachting beter gepresteerd. De staalreus profiteerde van de hogere staalprijzen. CEO Lakshmi Mittal voorziet voor de tweede helft van dit jaar een betere prestatie dan in dezelfde periode een jaar eerder. De prestaties in het derde kwartaal wordt door seizoensinvloeden gedrukt, maar in minder mate dan het voorgaande jaar het geval was. Analisten voegen zich in deze verwachtingen.

Resultaten licht beter dan verwacht
ArcelorMittal boekte in het tweede kwartaal een omzet van 25.126 miljoen dollar. Dit is meer dan de 20.154 miljoen dollar uit dezelfde periode een jaar eerder, als ook meer dan de 22.184 miljoen dollar uit het voorgaande kwartaal. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News voorzagen een omzet van 24.220 miljoen dollar. De EBITDA ontwikkelde zich eveneens positief en kwam uit op 3.413 miljoen euro en lag daarmee ook boven de verwachting van analisten van 3.280 miljoen dollar en aan de bovenkant van de range 3-3,5 miljard dollar die Arcelor zelf afgaf aan het einde van het eerste kwartaal. Onder de streep restte een winst van 1.535 miljoen euro. Dit past prima binnen de range van 1,4 tot en met 1,7 miljard dollar waarop analisten hadden gerekend. De winst lag bijna een half miljard hoger dan in het eerste kwartaal, maar wel bijna 200 miljoen euro lager dan een jaar eerder.

Vooruitzichten
De staalproductie komt in de tweede helft van 2011 hoger uit dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder door een herstel van de onderliggende vraag. De EBITDA per ton komt volgens Arcelor in de komende zes maanden eveneens hoger uit dan een jaar geleden. Voor het derde kwartaal voorziet Arcelor een EBITDA van 2,4 tot 2,8 miljard dollar. De winstgevendheid van de mijnbouwactiviteiten stijgt naar verwachting eveneens verder. Tot slot verwacht de staalreus een investeringsniveau voor 2011 van 5,0 tot 5,5 miljard dollar, dit is 10 procent meer dan de verwachting die Arcelor bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal afgaf.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken