Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Omzet Hunter Douglas onder druk

5 augustus 2015 - Hunter Douglas heeft over het eerste halfjaar van 2015 de omzet zien dalen, mede als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Dit meldde de fabrikant van Luxaflex woensdag voorbeurs. In het afgelopen halfjaar daalde de omzet met 4,8 procent op jaarbasis naar 1.260 miljoen dollar. Negatieve wisselkoerseffecten drukten daarbij met 9,4 procent op de omzet. Daar stond wel een positieve impact van volumegroei in Noord-Amerika, Europa en Australië tegenover. In Azië en Latijns-Amerika liepen de volumes evenwel terug. Het bedrijfsresultaat steeg in het afgelopen halfjaar evenwel met 10,2 procent op jaarbasis naar 96,5 miljoen dollar. In de eerste helft van 2014 was dit nog 87,5 miljoen dollar. Volgens Hunter Douglas waren de resultaten in lokale valuta beter in alle geografische gebieden, behalve in Azië en Latijns-Amerika. Onder de streep restte een nettowinst van 77,4 miljoen dollar, grofweg een vijfde hoger dan de 64,7 miljoen dollar in de eerste helft van 2014. Dit betekende een winst per aandeel van 1,98 euro ten opzichte van 1,36 euro vorig jaar.

Kwartaalprestaties
In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de omzet met 6,3 procent naar 673,3 miljoen dollar. De volumes stegen met 2 procent, terwijl wisselkoersen met 9,7 procent op de omzet drukten. Acquisities droegen 1,4 procent bij aan de omzet. De fabrikant van Luxaflex boekte een nettowinst van 59,3 miljoen dollar, tegenover 54,1 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2014.

Outlook
Hunter Douglas gaf geen concrete outlook af. Wel verwacht het bedrijf een verdere verbetering van economieën in de Verenigde Staten en Azië en een voortdurende groei in het Verenigd Koninkrijk. Latijns-Amerika blijft voor de fabrikant van Luxaflex nog een uitdaging. Voor Europa voorziet Hunter Douglas een "stabiel economisch klimaat", terwijl bij de resultaten over het eerste kwartaal nog werd gesproken over een voortdurend uitdagende economie. Hunter Douglas sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 38,99 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.