Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Winstval ArcelorMittal licht meevallend

31 juli 2015 - ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal de winst iets minder onder druk zien staan dan voorzien. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de staalreus. "Ondanks aanhoudende druk op zowel de staal- als de ijzerertsprijs hebben we een consistente operationele resultaten geleverd in vergelijking tot het eerste kwartaal", aldus CEO Lakshmi Mittal in een toelichting op de kwartaalcijfers. Daarbij noemde de topman Europa een "lichtpunt" met een aantrekkend bedrijfsresultaat met 10,5 procent op kwartaalbasis. De omzet zakte in het tweede kwartaal in vergelijking tot een jaar eerder terug van 20.704 miljoen naar 16.890 miljoen dollar. De staalverschepingen stegen daarbij met 3,4 procent op jaarbasis. Dit leverde een bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 1.399 miljoen dollar, flink minder dan de 1.763 miljoen dollar een jaar eerder, maar juist licht meer dan de 1.361 miljoen dollar waarop analisten rekenden. De nettowinst liep daarbij evenwel op van 52 miljoen naar 179 miljoen dollar. De nettoschuld bleef op kwartaalbasis vrijwel onveranderd op 16,6 miljard dollar, maar daalde op jaarbasis met 0,9 miljard dollar.

Outlook
Voor heel 2015 herhaalde ArcelorMittal de outlook. Dit betekent een bedrijfsresultaat van 6,0 miljard tot 7,0 miljard dollar met een investeringsniveau van circa 3,0 miljard dollar. Daarbij voorziet de staalreus een positieve kasstroom en een verdere verlaging van de schuld richting de gewenste 15 miljard dollar op de middellange termijn. ArcelorMittal leverde donderdag 0,6 procent in op 8,14 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.