Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

USG People ziet resultaten verbeteren

31 juli 2015 - USG People heeft over het tweede kwartaal zowel een hogere omzet als bedrijfsresultaat geboekt. Dit meldde de uitzender vrijdag voorbeurs. "We hebben onze groei in het tweede kwartaal verder weten te versnellen", aldus CEO Rob Zandbergen, die verwacht dat de positieve trend in de tweede halfjaar van 2015 aanhoudt. De omzet steeg het afgelopen kwartaal met 7,7 procent tot 619 miljoen euro. Dit was nipt onder de consensusverwachting van 620 miljoen euro. De groei van de uitzender lag in Frankrijk en Duitsland naar eigen zeggen "opnieuw" boven de markt. De omzetgroei per werkdag kwam uit op 7,7 procent. In Nederland versnelde de groei ten opzichte van vorig jaar  naar 9,0 procent, ten opzichte van 3,7 procent in het voorgaande kwartaal. Het bedrijfsresultaat (EBITA) verbeterde met 26 procent tot 19,4 miljoen euro, hetgeen beter was dan de 18,0 miljoen euro waar analisten op rekenden. De EBITA-marge liep op jaarbasis op van 2,6 procent naar 3,1 procent. Onder de streep restte een onderliggende winst van 9,6 miljoen euro, tegenover 7,9 miljoen euro een jaar eerder.

Outlook
Rekening houdend met een doorzetten van de positieve trend, voorziet USG People tevens een stabiele prijsontwikkeling. Verder rekent de uitzender er voor 2015 op dat het kostenniveau, conform de doelstelling, niet hoger dan 16,0 procent van de omzet zal uitkomen.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.