Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

ASMI voldoet aan verwachtingen

30 juli 2015 - ASM International heeft in het tweede kwartaal aan de verwachtingen voldaan, maar liet zich voor het derde kwartaal voorzichtiger uit. Dit bleek vannacht uit de kwartaalcijfers van de toeleverancier van de halfgeleiderindustrie. CEO Chuck del Prado sprak van "opnieuw een sterk kwartaal" met een "gezonde" orderinstroom. De topman merkte daarbij op dat de vraag naar de ALD technologie sterk bleef onder een breed klantenbestand. In het tweede kwartaal boekte ASMI een omzet van 201 miljoen euro en een orderinstroom van 167 miljoen euro. Daarmee voldeed de toeleverancier conform de verwachting van analisten aan de eigen afgegeven doelstellingen van een omzet van 180 miljoen tot 200 miljoen euro en een orderinstroom van 160 miljoen tot 180 miljoen euro. Bij een toegenomen marge van 45,1 procent leverde de omzet een operationele winst op van 42 miljoen euro en een nettowinst van 40 miljoen euro. De genormaliseerde winst bedroeg 47 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2015 boekte ASMI een omzet van 162 miljoen euro met een nettowinst van 60 miljoen euro en een genormaliseerde winst van 67 miljoen euro. De daling van de genormaliseerde winst schreef ASMI toe aan wisselkoerseffecten, met name de dure dollar. Exclusief wisselkoerseffecten steeg deze winst van 39 miljoen naar 59 miljoen euro.




Outlook
Voor het derde kwartaal voorziet ASMI een omzet van 155 miljoen tot 170 miljoen euro. De orderinstroom zal naar verwachting uitkomen op 130 miljoen tot 150 miljoen euro. Voor later in het jaar is de zichtbaarheid volgens de toeleverancier nog beperkt. ASMI wil op 21 augustus de notering op Nasdaq opgeven vanwege de lage en steeds verder afnemende handelsvolumes in het aandeel op de Amerikaanse techbeurs. Het aandeel ASMI sloot woensdag 1,2 procent hoger op 40,80 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.