Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Goede start 2015 voor Aalberts Industries

20 april 2015 - Aalberts Industries heeft in de eerste drie maanden van 2015 de omzet en het resultaat zien stijgen. Dit liet Aalberts maandag voorbeurs weten. Verder meldde Aalberts dat er verdere autonome groei is gerealiseerd in het afgelopen kwartaal en de verbeterplannen voor de recente overnames Nexus Valve, Flatco en Impreglon goed vorderen. Aalberts merkte op dat Building Installations het beter deed dan een jaar eerder, waarbij sommige Europese landen "positieve signalen" lieten zien. Bij Climate Control werd een "goede" groei van zowel omzet als resultaat geboekt in vergelijking tot vorig jaar. Industrial Controls deed vooral goede zaken in de halfgeleiderindustrie. Ook in de olie- en gasmarkt was de orderinstroom goed volgens Aalberts, hoewel er minder werk was in Rusland. Bij Industrial Services profiteerde Aalberts vooral van de goede Duitse automotive markt, terwijl er ook goede groei was in Oost-Europa en Azië.

Outlook
Voor 2015 mikt Aalberts op een verdere winstgroei. Een concrete outlook ontbrak en volgt vermoedelijk bij de halfjaarcijfers. In een recent interview met ABM Financial News zei topman Wim Pelsma de komende jaren de gedefinieerde marktposities verder te willen versterken, de marge te verbeteren en het rendement op het geïnvesteerde kapitaal te verhogen. Aalberts Industries sloot vrijdag 2,4 procent lager op 28,39 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.