Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

ASMI haalt doelstellingen

5 maart 2015 - ASMI heeft conform verwachting aan de doelstellingen voor het vierde kwartaal voldaan. Dit maakte de toeleverancier van de halfgeleider industrie vannacht bekend met de jaarcijfers. CEO Chuck del Prado sprak van een "sterk jaar" met de hoogste omzet ooit en een stabiele marge. In het vierde kwartaal boekte ASMI een omzet van 124,3 miljoen euro, een stijging van 2 procent op kwartaalbasis. Daarmee voldeed ASMI, zoals analisten ook voorzagen, aan de eigen omzetverwachting van een vlakke tot lage enkelcijferige groei. De marge daalde op kwartaalbasis licht van 43,2 naar 43,0 procent en de nettowinst kwam uit op 21,0 miljoen euro. Genormaliseerd, dat wil zeggen exclusief onder meer aanpassingen van de waarde van het belang in ASMPT en amortisatie, bedroeg de winst 26,9 miljoen euro. De orderinstroom kwam afgelopen kwartaal uit op 154,4 miljoen euro. Dit was meer dan de 130 miljoen tot 150 miljoen euro waarop ASMI voorafgaand aan het kwartaal rekende. Door deze instroom startte AMSI 2015 met een "sterke" orderportefeuille van 176 miljoen euro. Over heel 2014 boekte ASMI een omzet van 545,6 miljoen euro. Met een marge van 43,1 procent leverde dit een nettowinst op van 137,3 miljoen euro. Genormaliseerd bedroeg de winst 159,8 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen over 2014 een dividend tegemoet zien van 0,60 euro per aandeel, een toename van 20 procent. Op dit moment voert ASMI ook een aandeleninkoopprogramma uit ter waarde van 100 miljoen euro, dat uiterlijk eindigt in november 2015.

Outlook
Voor het lopende eerste kwartaal voorziet ASMI een omzet van 150 miljoen tot 160 miljoen euro en voor het tweede kwartaal mikt de toeleverancier op een omzetstijging met dubbele cijfers op kwartaalbasis. De orderinstroom komt het eerste kwartaal naar verwachting van ASMI uit op 145 miljoen tot 165 miljoen euro. ASMI sloot woensdag 3,3 procent hoger op 42,27 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.