Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Hogere resultaten USG People

31 oktober 2014 - USG People heeft conform verwachting de resultaten in het derde kwartaal zien stijgen en deed het zelfs licht beter dan analisten hadden voorzien. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de uitzender. "Wij hebben een robuust resultaat gerealiseerd over het derde kwartaal", aldus CEO Rob Zandbergen, die er wel op wees dat de omzetgroei gedurende het kwartaal "wat afzwakte". De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis van 599 miljoen naar 624 miljoen euro. Daarmee bleef de omzetstijging licht achter op de 631 miljoen euro die analisten gepolst door ABM Financial News voorzagen. De omzetgroei per werkdag kwam uit op 4,9 procent, hetgeen lager dan voorzien was. USG People stelde dat de versnelling van de groei, die in het vorige kwartaal plaatsvond, zich niet voortzette in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg van 23,1 naar 28,8 miljoen euro, en kwam daarmee hoger uit dan de 27,7 miljoen euro die analisten hadden verwacht. De marge kwam daarbij uit op 4,6 procent, tegenover 3,9 procent vorig jaar. Daarmee was de marge 0,2 procentpunt hoger dan marktvorsers voorzagen. Onder de streep resulteerde dit in een nettowinst van 17,7 miljoen euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 8,9 miljoen euro winst die USG People vorig jaar boekte. De uitzender wist de kosten in het afgelopen kwartaal met 4 miljoen euro terug te brengen.

Outlook
Ondanks de minder voorspelbare economische groei gaat USG People ervan uit dat het herstel in de markten aanhoudt. Daarbij gaf de uitzender aan te blijven sturen op een betere winstgevendheid.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.