Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Groeitempo Randstad onder druk

30 oktober 2014 - Randstad heeft conform verwachting de omzet in een iets lager tempo zien stijgen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de uitzender. "De omzetgroei was dit kwartaal stabiel, maar de onderliggende trends waren anders", aldus CEO Jacques van den Broek. Terwijl de Amerikaanse en de Nederlandse thuismarkt groeiden, vertraagde de groei in Duitsland en Frankrijk. De omzet van Randstad kwam in het derde kwartaal uit op 4.516 miljoen euro, nipt lager dan de 4.544 miljoen euro die analisten vooraf hadden voorzien, maar hoger dan de 4.363 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Teruggerekend naar werkdagen steeg de autonome omzet met 4,2 procent, precies in lijn met consensus. In het tweede kwartaal lag de groei nog op 4,5 procent. Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITA) steeg met 14 procent naar 210 miljoen euro, 5 miljoen euro meer dan analisten hadden voorzien. De marge steeg daarbij naar 4,7 procent, terwijl analisten hadden gerekend op 4,5 procent. De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 113 miljoen euro, ruim een derde meer dan vorig jaar.

Outlook
De marktomstandigheden zullen niet "materieel" veranderen, zo verwacht Randstad. Daarbij merkte de uitzender wel op dat de autonome omzetgroei per werkdag in september 3,4 procent bedroeg, tegenover 4,2 procent in het hele derde kwartaal. De volumes in oktober waren evenwel in lijn met het derde kwartaal, wat volgens Randstad duidt op een "stabiele" omzetontwikkeling. Verder voorziet Randstad voor het lopende kwartaal een "matige" stijging van de operationele kosten in vergelijking tot het derde kwartaal, mede door negatieve wisselkoerseffecten. De maatregelen die Randstad treft in Nederland zullen vanaf begin 2105 effect sorteren. Randstad sloot woensdag 1,2 procent lager op 34,40 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.