Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Resultaten Heineken onder druk

22 oktober 2014 - Heineken heeft in het derde kwartaal onder meer als gevolg van negateive wisselkoerseffecten de resultaten onder druk zien staan, maar herhaalde wel de verwachtingen voor heel 2014. Dit bleek uit de kwartaalrapportage die de bierbrouwer woensdag voorbeurs afgaf. Heineken wist volgens CEO Jean-Francois van Boxmeer ondanks de moeilijke marktomstandigheden en het slechte weer in Europa in het derde kwartaal toch autonome omzetgroei te behalen. Dit was volgens de topman te danken aan de groei die de brouwer in de opkomende markten boekte. In het derde kwartaal zag Heineken de omzet met bijna 2 procent dalen naar 5.577 miljoen euro. De geconsolideerde omzet kwam 1,5 procent lager uit op 5.101 miljoen euro, terwijl analisten vooraf hadden gerekend op 5.212 miljoen euro. Autonoom bedroeg de geconsolideerde omzetstijging 0,2 procent en de totale autonome omzetgroei kwam uit op 0,7 procent. Dit was flink minder dan waarop analisten vooraf rekenden. De omzet werd volgens Heineken onder meer gedrukt door wisselkoerseffecten, die een impact van een half procent hadden. De geconsolideerde biervolumes daalden in het derde kwartaal van 48,3 naar 48,0 miljoen hectoliter. Analisten mikten op een lichte stijging naar 48,5 miljoen hectoliter. In totaal stegen de biervolumes evenwel met een krappe 0,1 procent op autonome basis. De nettowinst bedroeg 460 miljoen euro, tegenover 483 miljoen euro vorig jaar.

Outlook
Heineken herhaalde de volledig outlook voor 2014, zoals die bij de halfjaarcijfers werd afgegeven. Bij de halfjaarcijfers liet Heineken weten voor dit jaar een "gezonde" omzetgroei te voorzien, waarbij wisselkoersen een negatieve stempel drukken op de verkopen. De groei wordt volgens Heineken vooral gedragen door de ontwikkelingen in de opkomende markten. Wel zal het onderliggende groeitempo in de tweede helft van dit jaar iets lager liggen dan in de eerste zes maanden en zal de omzetgroei per hectoliter afvlakken.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  1 reactie

Reacties

Didier de Waele

23-10-2014 09:31  |  

Heineken zijn bier staat grotendeels ook op ander vlak onder druk... Door de grote aanbod van allerlei andere bieren, en ook niet meer het lekkerste biertje te zijn, verliezen ze de markt.
Het is dat ze zoveel panden in bezit en/of mede financierder zijn van horeca gelegenheden zijn. Anders lag hun omzet nog veel lager, dan verwacht..., daarom is deze consortium ook steeds bezig met overnames... Dan houdt je je markt op peil....
Toch voor zie ik een komende bieroorlog prijzen, want deze zijn op dit moment veel te hoog...
Indien dit niet gebeurt, dan moet Europa maar eens kijken of er geen Kartel afspraken zijn.....

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.