Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

HAL ziet winst stijgen

28 augustus 2014 - HAL Holding heeft in de eerste jaarhelft van 2014 meer winst geboekt, maar zag de nettovermogenswaarde wel dalen. Dit meldde het investeringsvehikel donderdag nabeurs, dat tevens een update gaf over de beursgang van GrandVision. HAL boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 278 miljoen euro, tegenover 226 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De winststijging was volgens het fonds vooral te danken aan de hogere resultaten van de optiektak en de overige niet genoteerde ondernemingen. In tegenstelling tot de winst daalde de nettovermogenswaarde van HAL het afgelopen halfjaar van 7.326 miljoen euro naar 7.148 miljoen euro. De voornaamste reden voor de terugval was volgens HAL de gedaalde beurswaarde van de beursgenoteerde ondernemingen.

Vooruitzichten
HAL gaf geen concrete winstverwachting voor 2014 af, aangezien deze voor een belangrijk deel wordt bepaald door de resultaten van de beursgenoteerde ondernemingen en mogelijke boekwinsten en boekverliezen. Verder gaf HAL aan optiekketen GrandVision op zijn vroegst eind november dit jaar naar de beurs te brengen. Vermoedelijk verkoopt HAL in eerste instantie 20 tot 25 procent van de aandelen. De optiekactiviteiten van HAL boekten in de eerste jaarhelft een omzet van 1.406 miljoen euro, tegenover 1.337 miljoen euro vorig jaar. HAL steeg donderdag 1,5 procent in waarde.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.