Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Aperam ziet bedrijfsresultaat oplopen

31 juli 2014 - Aperam heeft in het tweede kwartaal conform verwachting een verdere stijging van het bedrijfsresultaat geboekt en de schuld teruggebracht. Dit bleek uit de kwartaalcijfers die de producent van roestvast staal donderdag nabeurs presenteerde. CEO Philippe Darmayan zei in een toelichting op de cijfers dat er een verbetering op de markt voor roestvast staal gaande is. Toch bleef de topman voorzichtig vanwege de huidige economische omstandigheden en de in het bijzonder de ontwikkeling van de nikkelprijs. Wel liet de topman zich positief uit over de reorganisatieplannen die de onderneming doorvoert. Aperam zag de omzet in het tweede kwartaal op jaarbasis stijgen van 1.366 miljoen naar 1.444 miljoen dollar. In de eerste drie maanden van 2014 bedroeg de omzet nog 1.394 miljoen dollar. De hogere omzet leverde een bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 164 miljoen dollar, een ruimschootse verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder en tevens meer dan de 129 miljoen dollar uit het eerste kwartaal. Daarmee voldeed Aperam ook aan de afgegeven outlook, van een erdere stijging van het bedrijfsresultaat (EBITDA) op kwartaalbasis. Analisten rekenden ook op een halen van deze doelstelling. Onder de streep restte een nettowinst van 36 miljoen dollar. Vorig kwartaal verdiende Aperam nog 19 miljoen dollar en vorig jaar in het tweede kwartaal leed het nog een verlies van 11 miljoen dollar. De nettoschuld daalde, conform doelstelling, aan het einde van het tweede kwartaal naar 663 miljoen dollar van 689 miljoen dollar eind maart.

Outlook
Aperam verwacht in het lopende derde kwartaal een lager bedrijfsresultaat te realiseren dan in het voorgaande kwartaal, als gevolg van seizoenseffecten. Wel rekent de producent van roestvast staal op een verdere daling van de nettoschuld. Eind van het jaar mikt Aperam op een schuldpositie van 550 miljoen dollar, zo liet het weten. Op een rood Damrak leverde Aperam donderdag 3,5 procent in.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.