Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

USG People trekt goede lijn door

30 juli 2014 - USG People heeft in het tweede kwartaal de goede lijn uit begin van het jaar doorgezet en verwacht ook dat dit het geval zal zijn voor de rest van het jaar. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de uitzender. "De positieve ontwikkelingen hebben zich in het tweede kwartaal voortgezet", aldus CEO Rob Zandbergen, die daarbij opmerkte dat het herstel zich geleidelijk verbreedt. In alle kernlanden boekte de uitzender groei, en in België en Frankrijk was sprake van een "duidelijke" versnelling en verbreding" van de groei. Ook de vraag uit het midden- en kleinbedrijf begint volgens USG People zichtbaar aan te trekken. "De vooruitzichten zijn goed en wij hebben er alle vertrouwen in dat de positieve trend dit jaar zal aanhouden", zo voegde Zandbergen daaraan toe, die de trend reeds in juli zag doorzetten en  verwacht dat dit ook voor de rest van het jaar aanhoudt, met een positieve impact op de brutomarge en op de conversie naar het bedrijfsresultaat (EBITA).

Resultaten
USG People zag de omzet in het tweede kwartaal met 6 procent op jaarbasis stijgen van 550 naar 583 miljoen euro. Analisten gepolst door ABM Financial News mikten op een stijging tot 581 miljoen euro. Dit leverde een bedrijfsresultaat (EBITA) op van 15,4 miljoen euro, tegenover 9,8 miljoen euro vorig jaar, bij een 0,8 procentpunt hogere marge van 2,6 procent. Analisten rekenden op een stijging tot 16,2 miljoen euro en een marge van 2,8 procent. Onder de streep restte een nettowinst van 7,9 miljoen euro, ruimschoots meer dan de winst van 1,0 miljoen euro een jaar eerder en in lijn met de 7,8 miljoen euro die werd voorzien door de marktvorsers. USG People sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 10,06 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.