Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Orderinstroom ASMI flink omlaag

24 juli 2014 - ASM International heeft in het tweede kwartaal conform verwachting de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek uit de kwartaalcijfers die de toeleverancier van de halfgeleiderindustrie vannacht bekend maakte. Ondanks de resultaatdruk sprak CEO Chuck del Prado van "opnieuw sterke financiële resultaten", vooral dankzij de goede prestaties bij ALD en PEALD. De topman noemde de kwartaalcijfers in lijn met de door het bedrijf afgegeven outlook. ASMI liet bij de vorige kwartaalcijfers weten voor het tweede kwartaal te mikken op een lage enkelcijferige omzetdaling en een sterke dubbelcijferige afname van de orderinstroom na een uitzonderlijk sterk eerste kwartaal. In het tweede kwartaal zag ASMI de orderinstroom op kwartaalbasis met bijna 31 procent dalen van 172,1 miljoen naar 119,5 miljoen euro en de omzet teruglopen van 150,7 miljoen naar 148,4 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News voorzagen een daling van de orderinstroom tot 143 miljoen en een omzet van 144 miljoen euro. Bij een marge van 42,3 procent, 1,4 procentpunt minder dan vorig kwartaal, boekte ASMI in het tweede kwartaal een operationele winst van 27,4 procent en een nettowinst van 34,6 miljoen euro. Genormaliseerd steeg de winst harder dan analisten hadden voorzien van 32,5 miljoen naar 40,1 miljoen euro.

Outlook
Voor het derde kwartaal mikt ASMI op een sterke dubbelcijferige daling van de omzet op kwartaalbasis. De orderinstroom zal naar verwachting van de toeleverancier vergelijkbaar zijn met die uit het tweede kwartaal. ASMI sloot woensdag een procent hoger op 30,61 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.