Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

TomTom presteert boven verwachting

24 juli 2014 - TomTom heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en verhoogde daarop de omzetverwachting voor heel 2014. Dit bleek uit de kwartaalcijfers die de navigatiespecialist donderdag voorbeurs presenteerde. CEO Harold Goddijn sprak van een "sterk" tweede kwartaal. De topman was te spreken over de prestaties van de consumententak, vooral dankzij de verkoop van de fysieke navigatiekastjes in Europa en de nieuwe sporthorloges, en de aanhoudende groeiversnelling bij Telematics. In het tweede kwartaal boekte TomTom een omzet van 252 miljoen euro, 2 miljoen euro meer dan vorig jaar in dezelfde periode en flink meer dan de 236 miljoen euro waarop analisten vooraf rekenden. De beter dan verwachte omzet was vooral te danken aan de consumententak van de onderneming, de naar omzet gemeten grootste divisie van TomTom. Die leverde een omzet op van 169 miljoen euro, waar de analisten rekenden op 154 miljoen euro. De andere divisies presteerden vrijwel in lijn met de verwachtingen van de marktvorsers. Bij een brutomarge van maar liefst 56 procent, vorig jaar was dit nog 51 procent, resulteerde dit in een nettowinst van 9 miljoen euro. Een jaar eerder boekte TomTom nog een winst van 8 miljoen euro. Analisten hadden evenwel juist gerekend op een halvering van de winst in plaats van een lichte stijging. De aangepaste winst per aandeel steeg van 0,07 naar 0,08 euro.

Outlook
Voor heel 2014 verhoogde TomTom de outlook. De navigatiespecialist mikt op een omzet van tenminste 925 miljoen euro en een aangepaste winst per aandeel van tenminste 0,25 euro. Na de cijfers over het eerste kwartaal liet TomTom nog weten over heel 2014 tenminste 900 miljoen euro aan omzet te boeken en een winst per aandeel te realiseren van 0,25 euro. Als een complete verrassing komt de outlookverhoging niet. De consensus voor de omzet over 2014 lag reeds op 926 miljoen euro. Analisten rekenen op een aangepaste winst van 0,27 euro per aandeel. TomTom sloot woensdag een procent hoger op 5,88 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.