Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Positieve start van het jaar voor Heineken

24 april 2014 - Heineken heeft in het eerste kwartaal een organische groei gerealiseerd, maar zag de totale omzet dalen vanwege onder meer wisselkoerseffecten. Dit kwam donderdag voorbeurs naar voren uit de door de brouwer afgegeven kwartaalrapportage. De omzet van Heineken daalde in het eerste kwartaal met 2,6 procent naar 4,04 miljard euro. Wisselkoersen drukten met 4,3 procent op de omzet, terwijl de verkoop van Hartwall in augustus 2013 de omzet met 1,7 procent verlaagde. Op organische basis was er echter sprake van een groei van 3,4 procent. Analisten rekenden in doorsnee op een omzetdaling op jaarbasis van 4,14 naar 4,10 miljard euro. Conform verwachting realiseerde Heineken in alle regio's hogere biervolumes met uitzondering van Oost-Europa, waar een scherpe Russische accijnsverhoging leidde tot een daling van de afzet van 6,8 procent. Op organische basis steeg het totale biervolume met 1,3 procent. De sterkste groei van 9,1 procent werd gerealiseerd in de regio Afrika-Midden Oosten. De nettowinst kwam in het eerste kwartaal van 2014 uit op 143 miljoen euro van 227 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Outlook gehandhaafd
Voor 2014 blijft Heineken vasthouden aan de eerder afgegeven outlook. Bij de rapportering van de jaarcijfers in februari gaf de brouwer aan in 2014 te rekenen op een geleidelijk herstel van de mondiale economie. Heineken mikte op betere resultaten in 2014 dankzij duurzame omzet- en winstgroei. Daarbij verwacht Heineken de doelstelling van 625 miljoen euro aan besparingen onder het TCM2-programma in de loop van dit jaar te realiseren.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.