Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
25 juli 2011

Beursblik: bezuinigingen overheden probleem voor Randstad

Uitzender Randstad lijdt onder de bezuinigingen die overheden doorvoeren om hun begrotingstekorten in te perken. Vooral de Nederlandse en de Britse markt presteert door de bezuinigingen minder. In andere regio's, en met name Duitsland zijn de prestaties beter, maar ook hier speelt een moeilijkere vergelijkingsbasis. Randstad boekt een omzet van 3.950 miljoen euro. Dit blijkt uit een consensus samengesteld op basis van 19 analisten. Dit is beduidend meer dan de 3.468 miljoen euro een jaar eerder. Op jaarbasis voorzien de analisten een autonome omzetgroei van 12 procent, twee procentpunt minder dan een jaar eerder. Randstad maakt een brutowinst van 720 miljoen euro en realiseert daarmee een brutowinstmarge van 18,2 procent. Dit is een half procentpunt minder dan vorig jaar. De EBITA, voor eenmalige posten, bedraagt voor het tweede kwartaal 150 miljoen euro. De nettowinst, voor eenmalige posten, komt volgens de analisten uit op 97 miljoen euro, wat resulteert in een winst per aandeel van 0,56 euro. Update: Randstad komt donderdag 28 juli voorbeurs met cijfers.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken