Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
25 juli 2011

Beursblik: bezuinigingen overheden probleem voor Randstad

Uitzender Randstad lijdt onder de bezuinigingen die overheden doorvoeren om hun begrotingstekorten in te perken. Vooral de Nederlandse en de Britse markt presteert door de bezuinigingen minder. In andere regio's, en met name Duitsland zijn de prestaties beter, maar ook hier speelt een moeilijkere vergelijkingsbasis. Randstad boekt een omzet van 3.950 miljoen euro. Dit blijkt uit een consensus samengesteld op basis van 19 analisten. Dit is beduidend meer dan de 3.468 miljoen euro een jaar eerder. Op jaarbasis voorzien de analisten een autonome omzetgroei van 12 procent, twee procentpunt minder dan een jaar eerder. Randstad maakt een brutowinst van 720 miljoen euro en realiseert daarmee een brutowinstmarge van 18,2 procent. Dit is een half procentpunt minder dan vorig jaar. De EBITA, voor eenmalige posten, bedraagt voor het tweede kwartaal 150 miljoen euro. De nettowinst, voor eenmalige posten, komt volgens de analisten uit op 97 miljoen euro, wat resulteert in een winst per aandeel van 0,56 euro. Update: Randstad komt donderdag 28 juli voorbeurs met cijfers.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs