Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
25 juli 2011

Beursblik: bezuinigingen overheden probleem voor Randstad

Uitzender Randstad lijdt onder de bezuinigingen die overheden doorvoeren om hun begrotingstekorten in te perken. Vooral de Nederlandse en de Britse markt presteert door de bezuinigingen minder. In andere regio's, en met name Duitsland zijn de prestaties beter, maar ook hier speelt een moeilijkere vergelijkingsbasis. Randstad boekt een omzet van 3.950 miljoen euro. Dit blijkt uit een consensus samengesteld op basis van 19 analisten. Dit is beduidend meer dan de 3.468 miljoen euro een jaar eerder. Op jaarbasis voorzien de analisten een autonome omzetgroei van 12 procent, twee procentpunt minder dan een jaar eerder. Randstad maakt een brutowinst van 720 miljoen euro en realiseert daarmee een brutowinstmarge van 18,2 procent. Dit is een half procentpunt minder dan vorig jaar. De EBITA, voor eenmalige posten, bedraagt voor het tweede kwartaal 150 miljoen euro. De nettowinst, voor eenmalige posten, komt volgens de analisten uit op 97 miljoen euro, wat resulteert in een winst per aandeel van 0,56 euro. Update: Randstad komt donderdag 28 juli voorbeurs met cijfers.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs