Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
2 maart 2012

Historisch verantwoord: Mercedes CL Grand Edition

De allereerste S-Klasse Coupé wordt dit jaar zestig en Mercedes wil dit heugelijke feit niet onopgemerkt laten passeren. Een speciale CL-Klasse met de naam Grand Edition vereeuwigt het jubileum op gepaste wijze.

De huidige generatie CL-Klasse is de laatste telg uit de serie coupés op basis van de S-Klasse waarvan de geschiedenis al in 1952 begon. De introductie van de 300 S was de start van de indrukwekkende traditie van grote Mercedes-Benz coupés die tot op de dag van vandaag voortduurt. Sinds de jaren ’50 is er altijd een grote coupé in het gamma opgenomen geweest. Alle voorgangers van de CL-Klasse zijn door hun tijdloze vormgeving en bijzondere kwaliteiten inmiddels uitgegroeid tot (semi) klassiekers. Een rol die ongetwijfeld ooit ook voor de nieuwe CL Grand Edition is weggelegd.

V8 of V12
Om de exclusiviteit van de speciale CL-Klasse te onderstrepen grijpt Mercedes-Benz terug op het tailor made designo-programma. Klanten hebben de keuze uit de drie exclusieve designo lakkleuren platinum zwart, mokka zwart metallic en mat wit. De sportieve accenten van het exterieur van de Grand Edition bestaan onder meer uit het AMG sportpakket en speciale 20 inch vijf- of tienspaaks velgen. In het interieur meer verfijning in de vorm van nappaleer dat beschikbaar is in drie speciale kleuren. Technisch is de Grand Edition identiek aan alle andere CL-Klasses. De uitvoering is leverbaar CL 500 BlueEFFICIENCY met een 4.6 liter biturbo V8 krachtbron met 435 pk en als CL 600 waar in de rechtervoet een 517 pk sterke V12 met 5.5 liter inhoud bedient. De prijzen zijn nog niet bekend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs