Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
2 maart 2012

Historisch verantwoord: Mercedes CL Grand Edition

De allereerste S-Klasse Coupé wordt dit jaar zestig en Mercedes wil dit heugelijke feit niet onopgemerkt laten passeren. Een speciale CL-Klasse met de naam Grand Edition vereeuwigt het jubileum op gepaste wijze.

De huidige generatie CL-Klasse is de laatste telg uit de serie coupés op basis van de S-Klasse waarvan de geschiedenis al in 1952 begon. De introductie van de 300 S was de start van de indrukwekkende traditie van grote Mercedes-Benz coupés die tot op de dag van vandaag voortduurt. Sinds de jaren ’50 is er altijd een grote coupé in het gamma opgenomen geweest. Alle voorgangers van de CL-Klasse zijn door hun tijdloze vormgeving en bijzondere kwaliteiten inmiddels uitgegroeid tot (semi) klassiekers. Een rol die ongetwijfeld ooit ook voor de nieuwe CL Grand Edition is weggelegd.

V8 of V12
Om de exclusiviteit van de speciale CL-Klasse te onderstrepen grijpt Mercedes-Benz terug op het tailor made designo-programma. Klanten hebben de keuze uit de drie exclusieve designo lakkleuren platinum zwart, mokka zwart metallic en mat wit. De sportieve accenten van het exterieur van de Grand Edition bestaan onder meer uit het AMG sportpakket en speciale 20 inch vijf- of tienspaaks velgen. In het interieur meer verfijning in de vorm van nappaleer dat beschikbaar is in drie speciale kleuren. Technisch is de Grand Edition identiek aan alle andere CL-Klasses. De uitvoering is leverbaar CL 500 BlueEFFICIENCY met een 4.6 liter biturbo V8 krachtbron met 435 pk en als CL 600 waar in de rechtervoet een 517 pk sterke V12 met 5.5 liter inhoud bedient. De prijzen zijn nog niet bekend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken