Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
20 februari 2012

Aston Martin V8 Vantage fijngeslepen

Aston Martin noemt het de grootste vernieuwingsslag sinds 2008. Daarmee wordt de V8 Vantage verder fijngeslepen en leent hij veel van de sportieve elementen die op de V8 Vantage S zijn intrede deden.

De concurrentie in het segment van de V8 Vantage staat zeker niet stil. Alleen al de introductie van de nieuwe Porsche 911 moet voor de Britten een belangrijke reden zijn om hun modellengamma up-to-date te houden. Zodoende werd de V8 Vantage nog eens tot in detail bekeken, getest en fijngeslepen.

Sportshift II
Motorisch bleef alles bij het oude. De welbekende 4.7 liter V8 levert nog altijd 426 pk en 490 Nm, maar weet dankzij talloze aanpassingen toch sportiever voor de dag te komen. Belangrijke reden daarvan is het feit dat Aston Martin naast de handgeschakelde zesbak nu ook de nieuwe Sportshift II in de V8 Vantage monteert. Met zeven versnellingen is deze geautomatiseerde handbak voorzien van een versnelling extra, zijn de ratios korter en weet de bak sneller en doeltreffender te schakelen. Daarbij werd het onderstel aangepast, monteert Aston Martin krachtiger remmerij en standaard zijn de banden 10 mm breder. Het draagt in zijn geheel bij aan een beter en sportiever weggedrag. De nieuwe besturing is bovendien nog directer.

N400
Qua styling zal enkel de echte kenner het verschil zien. Geïnspireerd op de V8 Vantage S en de gelimiteerde N400 werd de voorbumper hertekend. De luchtinlaat is iets groter en de voorspoiler werd geheel nieuw vormgegeven.

Genève
De nieuwe Aston Martin V8 Vantage zal debuteren op de Autosalon van Genève en kort daarna leverbaar worden. Hij wordt op de stand in Genève geflankeerd door de bloedmooie V12 Zagato die het gamma tegen het einde van dit jaar als absoluut topmodel komt versterken. De prijzen in Nederland zijn vastgesteld op € 182.995,- voor de V8 Vantage, € 190.328,- voor de V8 Vantage S en € 297.133,- voor de V12 Vantage.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs