Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
20 februari 2012

Aston Martin V8 Vantage fijngeslepen

Aston Martin noemt het de grootste vernieuwingsslag sinds 2008. Daarmee wordt de V8 Vantage verder fijngeslepen en leent hij veel van de sportieve elementen die op de V8 Vantage S zijn intrede deden.

De concurrentie in het segment van de V8 Vantage staat zeker niet stil. Alleen al de introductie van de nieuwe Porsche 911 moet voor de Britten een belangrijke reden zijn om hun modellengamma up-to-date te houden. Zodoende werd de V8 Vantage nog eens tot in detail bekeken, getest en fijngeslepen.

Sportshift II
Motorisch bleef alles bij het oude. De welbekende 4.7 liter V8 levert nog altijd 426 pk en 490 Nm, maar weet dankzij talloze aanpassingen toch sportiever voor de dag te komen. Belangrijke reden daarvan is het feit dat Aston Martin naast de handgeschakelde zesbak nu ook de nieuwe Sportshift II in de V8 Vantage monteert. Met zeven versnellingen is deze geautomatiseerde handbak voorzien van een versnelling extra, zijn de ratios korter en weet de bak sneller en doeltreffender te schakelen. Daarbij werd het onderstel aangepast, monteert Aston Martin krachtiger remmerij en standaard zijn de banden 10 mm breder. Het draagt in zijn geheel bij aan een beter en sportiever weggedrag. De nieuwe besturing is bovendien nog directer.

N400
Qua styling zal enkel de echte kenner het verschil zien. Geïnspireerd op de V8 Vantage S en de gelimiteerde N400 werd de voorbumper hertekend. De luchtinlaat is iets groter en de voorspoiler werd geheel nieuw vormgegeven.

Genève
De nieuwe Aston Martin V8 Vantage zal debuteren op de Autosalon van Genève en kort daarna leverbaar worden. Hij wordt op de stand in Genève geflankeerd door de bloedmooie V12 Zagato die het gamma tegen het einde van dit jaar als absoluut topmodel komt versterken. De prijzen in Nederland zijn vastgesteld op € 182.995,- voor de V8 Vantage, € 190.328,- voor de V8 Vantage S en € 297.133,- voor de V12 Vantage.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 239.28 -4.24 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.43  3.5 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.19  -3.9 %
Advanced met 38.77  -1.7 %
Meer beurs