Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

23 april 2018 - Het is Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury en niet Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury zoals wij en de meeste media schreven toen de eerste beelden al uitlekten vorige week. Want stel je toch eens voor dat je de naam van een elitaire auto als deze SUV-met-kont niet bij z'n juiste naam noemt"¦

Vision. De zoveelste. Tjonge jonge, is het voor autofabrikanten (niet alleen Mercedes) nu zo moeilijk een originele, pakkende naam te verzinnen. Eentje waardoor je als consument alleen daarom al een bezoek aan de showroom wilt brengen zodra het productiemodel er valt te bewonderen. Waar zijn de marketingboys wanneer je ze nodig bent.

Spieken bij GLE Coupé
Afijn, visueel is de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (zonder Concept erachter aan, want dat is zó 2017) is dan weer best origineel. Immers, SUV's met een kontje zijn spaarzaam. Mercedes' eigen GLE Coupé is een van de weinige. Daarover gesproken. De familiebanden zijn overduidelijk zichtbaar. Al leunt de potsierlijke GLE wat meer naar een coupé-achtige en de Vision van Maybach naar het silhouet van een klassieke sedan. Wie triviaal wil doen zou kunnen opperen dat Maybach's nieuwste studie enigszins doet denken aan een te groot opgeblazen C- of CLA-klasse.

Weelderig interieur
Het interieur is tevens een mix van zaken die we van diverse Mercedessen kennen en het surplus zoals je dat van een Maybach verwacht. Alle pracht en praal waarover de S-klasse geniet vind je ook in de Vision Ultimate Luxury. En meer. Denk daarbij aan unieke kleurencombinaties, zoals rosé goud, kristalwit en pearlgrey, het fijnste leder, de zachtst mogelijke kunststoffen en fraaie metaal- en houtsoorten. Om over de piekfijne afwerking nog maar te zwijgen. Moet de Rolls-Royce Cullinan z'n borst alvast natmaken?

In stilte
Wie plaatsneemt op een van de vier individuele fauteuils en de porteren dichttrekken zal rust vinden. En dat verandert niet op snelheid. De banden voel en zal je niet horen rollen, de wind niet suizen en de aandrijflijn is al evenzo geruisloos, want volledig elektrisch.Vier krachtige elektromotor zorgen voor een totaalvermogen van 750 pk bij een niet opgegeven koppel. Geeft niet, het zal ongetwijfeld genoeg zijn om de kolos aansprekende prestaties mee te geven.

500 km
Voeding krijgt de elektro-unit van een 80 kWh sterke accu die in de bodem is verwerkt (en daarmee voor een zo laag mogelijk laag zwaartepunt zorgt). Als actieradius geeft Mercedes 500 kilometer op, gemeten volgens de NEDC-cyclus. Is de stroom op, slechts 5 minuten aan de betere snellader volstaat om de Vision weer voor 100 kilometer op weg te helpen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.