Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

18 april 2018 - Het waren zes schitterende jaren. Maar binnenkort valt toch echt het doek voor de Aston Martin Vanquish. Een opvolger is in de maak. Maar de Vanquish-naam zal daarop niet terugkeren. In plaats daarvan is gekozen voor een andere oude bekende naam, gemixt met Italiaanse flair.

Aston Martin DBS Superleggera. Zo gaat de nieuwe 'Super GT' van het merk heten, de vervanger van de Vanquish. Daarmee is het stuivertje wisselen tussen de twee fameuze Aston-namen. De voorganger van de huidige generatie Vanquish heette immers ook DBS. Voor de nieuwe daarentegen zijn de Britten de samenwerking aangegaan met het Italiaanse designhuis Touring Superleggera. Vandaar ook diens naam op het aanstormende vlaggenschip van Aston Martin.

Lichter in gewicht
Superleggera, dat veelal wordt geassocieerd met spartaanse Lamborghini's, staat voor lichtgewicht. Ook Aston Martin heeft dat doel voor ogen bij de nieuwe DBS. Uiterst benieuwd zijn we of dat is gelukt, want tot dusver staan Astons nu niet bepaald te boek als zodanig. Sterker, de huidige Vanquish is nota bene zwaarder dan z'n voorganger, de laatste DBS.Sinds Mercedes-AMG ook een vinger heeft te roeren in de pap betert de Engelse sportwagenfabrikant echter z'n leven op dit vlak (ook met het oog op strengere emissie-eisen). Ter indicatie: wil Aston Martin met de DBS Superleggera in de buurt komen van bijvoorbeeld de Ferrari 812 Superfast, dan moet het op z'n minst 200 kilogram zien kwijt te geraken ten opzichte van de Vanquish S. Een zware taak.

Ook als Volante
Misschien lijkt de DBS Superleggera nog ver weg omdat we nog niet zoveel hebben gezien van de exoot. Toch is dat niet zo volgens Aston Martin. Nog dit jaar wordt 'ie op de bà¼hne gereden. In eerste instantie als gesloten Coupé, maar geheel volgens traditie volgt er ook een open Volante. Dat zal naar verluidt ergens eind volgend jaar zijn. Ook weer een exclusieve carrosserievariant namens Zagato zal er wel niet inzitten, nu Carrozzeria Touring Superleggera zich heeft bemoeid met de nieuwe DBS. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.