Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

10 april 2018 - In het kielzog van de vierdeurs A6 Limousine introduceert Audi de nieuwe A6 Avant. En dat is in het bijzonder goed nieuws voor Nederland, stationland.

Niets ten nadele van de nieuwe Audi A6 Limousine, maar velen, ook zij die winkelen in de hogere autoklasse, kijken toch vooral uit naar de statonuitvoering. En voilà , hier is 'ie dan: de nieuwe A6 Avant. Met standaard 585 liter aan laadvolume en 1.680 liter wanneer de rugleuningen van de achterbank worden platgelegd. De handen vol met boodschappen of spullen? Geen gedoe meer. Zowel de kofferklep als het rolscherm in de bagageruimte is elektrisch te openen en te sluiten.

Zelfde voetafdruk
Dat de nieuwe A6 Avant niet meer laadvolume biedt dan z'n voorganger heeft grotendeels te maken omdat Audi heeft gekozen voor gelijkblijvende buitenmaten. Ook voortaan bedraagt de lengte 4,94 meter, terwijl de breedte op 1,89 meter komt. Tegen de trend in autoland in is de hoogte juist toegenomen tot 1,47 meter, al gaat het om slechts één centimeter. Te verwaarlozen dus. De vlakker liggende achterruit draagt evenwel bij aan een geliktere uitstraling van de grote lifestyle-station.

Mild hybrid
Alle motoren in de nieuwe A6 Avant worden standaard voorzien van Audi's mild hybrid-technologie (MHEV). Die techniek zorgt volgens het merk niet alleen voor meer comfort, maar ook voor een lager brandstofverbruik in de praktijk. Het systeem kan bij 48V tijdens het remmen tot 12 kW aan bruikbare energie terugwinnen en opslaan in een lithium-ionbatterij. De vrijloopmodus bij uitgeschakelde motor werkt in de nieuwe Audi A6 Avant tussen 55 en 160 km/h, terwijl de start-stopfunctie al vanaf 22 km/h actief is. Het motorgamma zelf komt uiteraard overeen met dat van de A6 Limousine, te weten een 3.0 liter TFSI en een evenzo grote TDI.

Rijden op lucht
Op rijgebied is er keuze uit vier verschillende onderstellen. Standaard rolt de nieuwe A6 Avant op stalen veren, maar wil je invloed hebben op hoe de auto rijdt, opteer dan voor de ophanging met instelbare schokdempers. Voor sportieve rijders is er het sportonderstel al dan niet in combinatie met vierwielsturing. Tot slot is er adaptieve luchtvering voor wie maximaal comfort wil genieten. De nieuwe Audi A6 Avant is vanaf juni te bestellen. Prijzen zullen snel volgen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.