Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Internet is BMW M2 Competition te snel af

9 april 2018 - Eigenlijk had de gepeperde BMW M2 Competition nog eventjes onder de pet moeten blijven. Maar zoals zo vaak is het internet een nieuwkomer te snel af. Zelfs al heeft 'ie dik 400 pk.

Bij BMW wordt er bij de lancering nog weleens gestunteld en geklungeld. En dat betekent regelmatig belangrijke informatie te vroeg op het web terechtkomt. Ditmaal lag de schuld niet in Rusland en China, maar in het " voor ons " nog verder gelegen Australië. Daar werden de plaatjes van de BMW M2 Competition te vroeg online gegooid. En bij al het visuele vertoon zaten dan ook nog de meest cruciale gegevens. Net als de vorige keer. Oeps"¦

M4-hart
De M2 Competition krijgt dezelfde 3.0 liter zes-in-lijn met twee turboladers onder de kap als de M4 Competition. Dat belooft vuurwerk, ook al wordt er net iets eerder aan de teugels getrokken. Modellenhiërarchie luidt hier de klok.Tot 410 pk en 550 Nm laat BMW de M2 Competition uitrazen. Vergelijken we deze cijfers met die van z'n gelijknamige broer, dan is enkel de pk-waarde lager. 21 pk scheelt het. Het koppel ligt zowaar op gelijke hoogte. Ten opzichte van de reguliere M2 is er 40 pk en 85 Nm meer voorhanden. Geloof ons, dat ga je merken!

Hoe snel?
Slecht nieuws eerst. Er is namelijk geen handbak verkrijgbaar. BMW verplicht je om een zestraps-automaat te nemen. Maar die stuurt het geweld altijd richting achterwielen. Een kniesoor zou hierover kunnen vallen, want vanwege deze aandrijflijn sprint de M2 Competition, ondanks het toegenomen vermogen, nauwelijks sneller naar 100 km/h.In 4,2 tellen is dat achter de rug, amper één tiende sneller dan een 'gewone' M2. Op de tussenacceleraties kun je echter wel een extra duw verwachten door de toegenomen trekkracht. Maar daarover later meer vanaf de Beijing Motor Show die eind deze maand de deuren opent.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.