Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
7 maart 2018

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Diesel is bij al meer autofabrikanten een vies woord geworden. Sommige hebben dit type oermotor al van de R&D-lijst geschrapt en zijn aan het uitfaseren geslagen. Niet Mercedes dat een diepgewortelde band heeft met de dieselmotor. Al koppelen ze hun nieuwste versie hiervan - voor de C- en E-klasse - wel aan een elektromotor.

Dat Mercedes-Benz in tegenstelling tot diverse andere merken nog wel gelooft in de dieselmotor bewijzen de plug-in hybrides van de E- en zojuist gefacelifte C-klasse des te meer. Het gros van de hybrides leunt immers deels op een benzinemotor. Een opmerkelijk keus van Das Haus, zeker in deze tijd waarin de dieselmotor in ongenade is gevallen.

Specs
Sterker, de nieuwe plug-ins van de C en E zijn de eerste dieselhybrids van Mercedes. Een 13,5 kWh sterke accu voedt daarbij een 112 pk en 440 Nm krachtige elektromotor die op z'n beurt is gekoppeld aan een viercilinder-diesel.Belangrijke verbetering ten aanzien van bijvoorbeeld de eerdere Mercedes C350e, een plug-in voorzien van een benzinemotor, is dat de lader nu een capaciteit heeft van 7,2 in plaats van 3,6 kW. Dat betekent dat je in theorie dubbel zo snel de accu kan voltappen.

Rijden op stroom
Zowel de C- als de E-klasse Plug-In Hybrid kunnen ongeveer 50 kilometer ver rijden op stroom en halen een snelheid van 140 km/h alvorens een interventie van de verbrandingsmotor noodzakelijk wordt. Over de dieselcentrale blijft Mercedes erg op de vlakte, maar in elk geval voegt de viercilinder nog eens bijna 300 Nm trekkracht aan het geheel toe. De nieuwe Mercedes C- en E-klasse plug-ins zijn te koop vanaf de tweede helft van dit jaar. Prijzen volgen nog. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs