Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
7 maart 2018

Aston Martin Lagonda Vision baart opzien

Aan Lagonda werken moet bij Aston Martin zo ongeveer het favoriete tijdverdrijf zijn. Al meer dan een decennium wordt gezocht naar manieren om het illustere merk uit de as te doen herrijzen. Niet geheel zonder succes, want enkele jaren geleden was daar ineens de Lagonda Taraf. Anderzijds, de Britten hadden er maar wat moeite mee de zeer beperkte oplage te slijten. Toch geven ze niet op en toont het in Genève deze Lagonda Vision Concept.

Ook bij Aston Martin moet men onder ogen zien dat elektrisch rijden en autonome voertuigen onmiskenbaar deel zullen uitmaken van het toekomstige automobiellandschap. Andermaal een scenario dat kansen schept voor Lagonda " dat al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog aan Aston Martin verbonden is. Evenwel, je kunt je als gerenommeerd automerk nog zoveel marktkansen toe-eigenen, succes van de modellen hangt in sterke mate af van hun visuele aantrekkingskracht. En laat deze Lagonda Vision Concept daar nu enige moeite mee hebben. Of wil jij beweren dat het wel een klassieke schoonheid betreft"¦?

Gelukkig bestaat er homologatie
Er zijn concrete plannen om Lagonda tegen 2021 in het portfolio op te nemen. Als zelfstandig automerk onder de vleugels van Aston. Oftewel, zoals het eigenlijk altijd al is geweest. Hoe en wat, daar laten de Britten zich slechts mondjesmaat over uit. Liever hebben ze dat we ons vergapen aan het lijnenspel van de conceptcar, al kun je er gerust al je spaarcenten op inzetten dat het beoogde productiemodel er niet zo zal uitzien. Homologatie laat al die puntige koetsdelen nooit toe. Gelukkig maar"¦

Kijk, zonder handen!
Met technische details wordt eveneens karig omgesprongen. De belofte dat je met één enkele batterijlading van San Fransico naar Los Angeles kan rijden, zo'n 600 kilometer, kan er nog net van af. Maar over de stuwende krachtbron hierachter wordt gezwegen. 'Niet druk om maken', zeggen de Britten erbij. 'De Lagonda wordt grandioos om mee te rijden!'. Geen zin in sturen? Geen probleem, de toekomstige Lagonda zal ook in staat zijn een eigen plan te trekken. Het stuurwiel trekt zicht dan terug, zodat er nog meer zitruimte wordt gecreëerd. De voorzetels zijn bovendien 180 graden draaibaar voor een gezellige 'captain seat'-opstelling. Het weelderig aangeklede interieur, waaronder veel leder, alcantara, carbon en zelfs keramische tegels, doet de rest.

Meer volgt
Als de volledig elektrische en autonome Lagonda aanslaat moet er snel meer keuze komen. In Genève kan je al schaalmodellen bekijken van twee extra concepts onder dezelfde vlag. Een coupé en " hoe kan het ook anders " een SUV. Er wordt al gedroomd dat die in 2023 ook te koop zullen zijn.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs