Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
6 maart 2018

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Bugatti maakte ons voor de Autosalon van Genève al lekker met een nieuw speeltje, en nu is ook duidelijk om welke auto het gaat: de Chiron Sport.

Exact twee jaar na de lancering van de Chiron is het nu tijd voor een snellere variant. Dat uit zich niet in meer pk's, maar wel in minder gewicht. In het vooronder vinden we nog steeds die brute, angstaanjagende 8.0 liter W16 met vier turbo's. 1.500 pk en 1.600 Nm koppel, wat wil je nog meer?

5 seconden rapper
De Chiron Sport doet zijn naam absoluut eer aan. Op het Nardo-testcircuit is 'ie liefst vijf seconden sneller dan de reguliere Chiron. Geloof ons, dat is een serieuze winst. Maar hoe krijgt Bugatti dat voor elkaar zonder die W16 verder op te schroeven? Het begint met ander materiaalgebruik. Zo kan er dankzij het gebruik van lichtere wielen en koolstofvezel 18 kilo van het totaalgewicht af.

Carbon ruitenwissers
Ook de ruitenwissers vonden we altijd al aan de zware kant. Bugatti was het met ons eens en gebruikte ook hiervoor lichtere materialen. Zonder dollen: 1,4 kilogram besparen op ruitenwissers is een knappe prestatie. Verder is ook de afdekking van de intercoolers voortaan gemaakt van koolstofvezel.

Dynamic Handling
Op de vraag of die 18 kilogram echt voelbaar zijn luidt het antwoord natuurlijk 'nee!'. Het Dynamic Handling-package zet meer zoden aan de dijk voor wat betreft het rijgedrag van de Chiron Sport. Het onderstel is hiermee strakker afgesteld, in combinatie met schokdempers die 10 procent stijver zijn. Verder is ook het achterdifferentieel onder handen genomen. De Bugatti Chiron Sport gaat je exclusief belastingen 2,65 miljoen euro kosten. De leveringen moeten tegen het einde van 2018 op gang komen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs