Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

5 maart 2018 - Het hing al langer in de lucht dat Porsche weleens met een coupé-achtige van de Cayenne op de proppen zou kunnen komen. Wel, dit is 'm: als Mission E Cross Turismo, het tweede model binnen het elektro-gamma van het merk.

Vanaf 2020 gaat ook Porsche volledig elektrisch onder de noemer 'Mission E'. De eerste auto binnen dat emissieloze modellengamma is enige tijd geleden al voorgesteld en reeds in een vergevorderd ontwikkelingsstadium. Bedoeling is dat deze Cross Turismo die elektro-sedan binnen afzienbare tijd komt vergezellen. Wanneer precies is nog onbekend, maar aangezien deze conceptversie al best productierijp oogt kan dat weleens simultaan zijn met de vierdeurs Mission E.

Voor actievelingen
Volgens Porsche is de Mission E Cross Turismo een veelzijdige auto. Eentje die geschikt is voor mensen die hun vrije tijd besteden aan sporten en outdoor-activiteiten. Het bijna 5 meter lange en 1,42 meter hoge studiemodel daartoe een variabele laadruimte, waarin lange voorwerpen zoals ski's gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Losse voorwerpen kunnen worden vastgezet dankzij het railsysteem in de vloer. Achterin de Mission E Cross Turismo zou zelfs ruimte genoeg zijn voor een mountainbike (zonder deze deels te demonteren). Over hoeveel liter laadruimte de auto beschikt is niet bekend.

Kracht te over
De Mission E Cross Turismo is dus allesbehalve een kleintje. Dat vraagt natuurlijk om een beetje kracht en reserve voor wanneer nodig. Dat deed Porsche dan ook. De aandrijving gescheidt door twee elektromotor, samen goed voor 600 pk waarmee het in 3,5 seconden naar de honderd te snellen valt. Van 0 naar 200 km/h? Dat vergt slechts 12 seconden van je geduld. En volgens Porsche kan de Cross Turismo deze exercities de hele dag volhouden, dit in tegenstelling tot veel andere hedendaagse elektrische auto's, die na meerdere sprints hun vermogen verliezen. Althans, dat beweren de Duitsers.

Razendsnel opladen
Via een 800 Volt snellaadsysteem kan de lithium-ion batterij in zo'n 15 minuten worden opgeladen voor een bereik van circa 400 kilometer. Thuis kan de batterij worden opgeladen aan een charging-dock of met het zogenoemde Porsche home energy management systeem. Zet maar vast in je agenda: rond 2021 staat de Mission E Cross Turismo bij de Porsche-dealer. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.