Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
6 maart 2018

Hoera voor de nieuwe Toyota Supra!

Potverdorie, wat hebben we er lang op moeten wachten... Maar hij staat nu echt voor ons: de gloednieuwe Toyota Supra. In race-outfit welteverstaan, want de straatversie volgt pas later.

De nieuwe Toyota Supra heeft dezelfde genen als de BMW Z4, maar als wij zouden moeten kiezen, dan zouden we op zeker voor de Japanner gaan. Voorlopig 'moeten' we het daarentegen doen met de raceversie van Gazoo, die zo ingezet zou kunnen worden in het World Endurance Championship of de Japanse Super GT Serie. De Supra stond eerder al twee keer aan de start van de 24 uur van Le Mans, maar het is nog onduidelijk of dat ook met deze bolide de bedoeling is. De GR Supra Racing Concept is in ieder geval te zien in de nieuwe versie van de populaire racegame Gran Turismo Sport die in april 2018 uitkomt.

Bewezen ontwikkelingsteam
De raceversie van de Supra is behoorlijk rijk uitgedost. De achterwielaangedreven racer is ontwikkeld door het team dat verantwoordelijk is voor de wagens in het WEC en WRC, dus dat belooft veel goeds. De aerodynamica oogt nóg extremer dan we tot nu toe hebben gezien op gelekte foto's van de Supra. Om over die enorme achtervleugel nog maar te zwijgen.

Exotische materialen
Verschillende onderdelen zijn gemaakt van het ultralichte composiet, zoals de bumpers, zijskirts, splitter, achtervleugel, diffuser, motorkap en spiegelkappen. De voor- en zijruiten zijn gemaakt van kunststof om nog meer gewicht te besparen. De GR Supra Racing Concept staat iets lager op zijn boten en is voorzien van BBS-racewielen met Michelin-rubber. Ook in andere opzichten is de standaarduitrusting van de Supra flink overhoop gehaald. Kijk bijvoorbeeld eens naar die potige remklauwen en schijven van Brembo en die dikke sportuitlaat. Van het interieur is niet veel meer over: daar vind je naast de kuipstoelen, veiligheidskooi, het stuur en het dashboard geen overbodige extra's meer.

En de straatversie?
Die volgt nog spoedig, en wel op de New York Auto Show die volgende maand wordt gehouden. En die belooft al net zoveel spektakel. De Supra voor normale stervelingen zou namelijk volgens de eerdere berichten beschikken over een dikke V6 met 340 pk en 450 Nm koppel bij een gewicht van krap 1.500 kilogram. Een combinatie die goed zou zijn voor een sprint naar honderd in 3,8 seconden. We kunnen niet wachten tot het april is!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs