Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

5 maart 2018 - We maakten eerder al kennis met de Lamborghini Huracą”n Performante. Maar in Genčve gaat deze week letterlijk het dak eraf. Dit is de Lamborghini Huracą”n Performante Spyder.

Laten we beginnen met een citaat van CEO Stefano Domenicali, die perfect weet te omschrijven wat de Huracą”n Performante Spyder teweegbrengt: 'De Huracą”n Performante Spyder combineert de technische hoogtepunten van de Huracą”n met de emotie van het rijden in een cabriolet. De Huracą”n Performante Spyder brengt de bestuurder nog dichter bij de essentie van het rijden in een sportieve auto, inclusief de heerlijke sound van de natuurlijk aangezogen Lamborghini-motor die ongefilterd binnenkomt.'Zo, dat is dus duidelijk. Onder de motorkap ligt nog altijd die duivelse, 640 pk sterke 5.2 liter V10 die de vierwielaangedreven Huracą”n Performante Spyder in 3,1 seconden naar 100 km/h stuwt. Na 9,3 seconden zit je zelfs al op de 200 km/h. Ook een knappe prestatie: de topsnelheid ligt gelijk aan die van de dichte versie, 325 km/h.

Focus op gewicht
De Huracą”n Performante Spyder weegt slechts 1.507 kilogram en daar zijn de Italianen maar wat trots op. Zo is er koolstofvezel in de aluminium behuizing verwerkt en dat draagt bij aan een gewichtsbesparing van 35 kilogram ten opzichte van de Huracą”n Spyder. De spoilers, motorkap, achterbumper en diffuser zijn allemaal gemaakt van composiet en wegen dus zo goed als niets.

Stoffen kap
De cabrioversie krijgt een softtop, maar dat doet volgens Lamborghini geen afbreuk aan de prestaties of wegligging. Het ALA-systeem past de aerodynamische afstelling van de Huracą”n Performante Spyder constant aan, zodat je onder alle omstandigheden kunt genieten van de optimale setup.

Vinnen
Nog even terug naar het dak. Als je 'm dicht houdt, dan is de Huracą”n Performante Spyder net zo stijf als de Huracą”n Performante. Maar gooi je 'm open, dan begint de pret natuurlijk pas echt. Tot snelheden van 50 km/h gaat het dak in 17 seconden open en dicht. Daarnaast schuiven er bij het openen van het dak twee vinnen omhoog die moeten zorgen voor minder turbulentie in de bolide.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.