Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
2 maart 2018

Meer en minder voor Alpine A110

De nieuwe Alpine A110 lijkt een meesterzet van moederbedrijf Renault. De compact, puristische en historische verantwoorde sportcoupé krijgt de handen immers goed op elkaar en kijkt ook al tegen z'n eerste 'compleet uitverkocht' aan. Daarbij ging het om de gelimiteerde Première Edition. Vandaar dat er in Genève twee nieuwe uitvoeringen zullen staan: de Pure en Légende.

€ 67.500,- is geen zakgeld en daarvoor viel ook een leuke en reeds bewezen Porsche Cayman of Audi TT te kopen. Maar velen deden dat niet. Zij trokken eigenlijk zonder enige aarzeling de portemonnee voor een van de in totaal 1.955 gebouwde exemplaren van de Alpine A110 Première Edition. Dat getuigt van vertrouwen in het product en uit de eerste recensies valt op te maken dat de nieuwe A110 inderdaad een zeer fijn rijijzer is. Een veelbelovende start voor de herrezen, kleine autofabrikant uit Dieppe. Maar nu wil het meer.

Licht of comfortabel
Twee nieuwe versies komen kort na de Autosalon van Genève beschikbaar. De ene heet Pure en hier alvast te zien in het wit, de andere Légende en heeft een grijze tint. De Fransen verspillen opvallend weinig woorden aan de uitrusting van de Pure. Precies zoals de uitvoering dat ook is waarschijnlijk: minimalistisch. Bij de A110 Légende spreekt Alpine over zesvoudig instelbare Sabelt-zetels, leder en sierlijsten in carbon. Leidt er maar uit af dat de A110 Pure deze zaken dan niet heeft.Onderhuids geen gesleutel. Bij beide versies doet een 252 pk sterke 1.8 liter turboviercilinder dienst als aanjager, gekoppeld aan een 7-traps transmissie met dubbele koppeling. Een combinatie goed voor een spurt naar honderd in 4,5 tellen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs