Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

19 februari 2018 - Tesla heeft een nieuw model aangekondigd voor 2020, de Roadster. Dat duurt nog eventjes. Echter zoals je van het EV-merk gewend bent valt een exemplaar nu al te reserveren. Wie durft?

Elon Musk is een begenadigd ondernemer die een meester is in het afleiden van de aandacht. Toen de CEO van Tesla in het derde kwartaal van 2017 zowel een vooruitstrevende truck als de nieuwe Roadster voorstelde (die pas gepland staat voor 2020), leidde dat de media alsook het publiek maar mooi af van het feit dat de beloofde productie van de Tesla Model 3 compleet in het honderd liep, en loopt.

Miljoenen verlies"¦ per dag
De beoogde productie van de Model 3 wordt bij lange na niet gehaald en Tesla keek eind 2017 tegen haar grootste kwartaalverlies ooit aan: 675 miljoen dollar. Een cijfer nog roder dan de bijna $ 620 miljoen die in het kwartaal daarvoor werd verstookt. 7,5 miljoen dollar verlies lijdt Tesla"¦ per dag! De vraag rijst dan ook hoe lang investeerders nog in Tesla geloven. Tesla, en dan met name Elon Musk, zeilde tot op heden door talrijke kwartaalrondes omdat men in het bedrijf bleef geloven. Als dat vertrouwen een breuk kent, kan het snel bergaf gaan met de onderneming. Musk's peperdure ruimtemissie helpt hierin ook niet mee. Maar de afleiding was er wederom. En hoe!

Aanbetaling nieuwe Roadster
En nu, ondanks de bovenstaande ontwikkelingen die al meer de oppervlakte en daarmee het koperspubliek bereiken, vraagt Tesla doodleuk of we alvast de nieuwe Roadster willen reserveren. Een auto die nog jaren op zich laat wachten. Als 'ie à¼berhaupt nog komt gezien de aanhoudende perikelen. Niet iedereen is daar zo zeker van. Wie daarin (nog) wel gelooft en de nieuwe Roadster graag op de oprit heeft staan in 2020, kan maar beter 43.000 euro aanbetalen aan Tesla. Ja, je leest het goed: de prijs van een ganse Model 3! Het resterende deel van de nog onbekende totaalprijs volgt verderop in het proces van je bestelling. Er staat ook nog een Roadster Founders Series gepland. Voor deze speciale uitvoering met een oplage van 1.000 exemplaren eist Tesla nu al het complete aankoopbedrag als aanbetaling; allereerst 4.000 euro per creditcard, plus een aanvullende storting van 211.000 euro die binnen 10 dagen voldaan moet worden. Oftewel, geld waarvoor je ook een nieuwe Aston Martin Vantage koopt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.