Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

13 februari 2018 - Mercedes-Benz is aan de lopende band nieuwe of gefacelifte modellen aan het presenteren. Na de A-klasse en CLS, de G-klasse en G 63 AMG is het nu de beurt aan de C-klasse. Maar goed dat Mercedes altijd veel standruimte reserveert op de Autosalon van Genève.

Mercedes bulkt van de wereldprimeurs in Genève. Want de in de inleiding opgesomde Benz'n blijken niet eens alle debutanten te zijn. Ook de 4-deurs AMG GT zal hieraan nog worden toegevoegd. De onthulling daarvan kun je dus ook nog verwachten in de komende weken.

Retoucheren
Maar nu eerste de gefacelifte C-klasse, die meteen als Sedan en Estate is voorgesteld. Hertekende bumpers, een lichtjes gewijzigde grille en frisse lichtunits met voortaan standaard LED-technologie is wat aan de buitenzijde de klok slaat en de C meer in lijn brengt met z'n groetere broers, de E en S.Voor wie het naadje van de kous wil weten. Voortaan krijgt de AMG Line standaard een 'diamond'-grille. Een zilverkleurige sierlijst is standaard, terwijl de Avantgarde-modellen een verchroomde versie daarvan meekrijgen en de C-klasse Exclusive een driedelige chromen sierlijst.

Interieur
Wereldschokkend is het allemaal niet, en dat geldt ook voor het naar eigen zeggen aangepakte interieur. Althans, dat wat zicht- en tastbaar is, want Mercedes beweert wel degelijk dat de ganse elektronische architectuur op de schop is gegaan. Iets dat heeft geleid naar een nieuw digitaal combi-instrument en nieuwe multimediasystemen met meer te personaliseren mogelijkheden op het gebied van informatieverschaffing en audio.De bediening van Distronic en de cruise control via buttons direct vanaf het stuurwiel is ook nieuw, evenals de interieurkleuren magmagrijs/zwart en zadelbruin voor het AMG Line-interieur. Verder is de C-klasse voortaan in staat semiautonoom te rijden onder bepaalde omstandigheden.

Nog meer S-klasse features
Een andere toevoeging is het zogeheten Energizing-comfortprogramma, bekend uit de S-klasse. Dit systeem koppelt diverse comfortsystemen in de auto aan elkaar en maakt gebruik van de functies van de automatische airconditioning (inclusief parfumering) en de stoelen (verwarming, ventilatie, massagefunctie) alsmede de verlichtings- en muzieksfeer. Het stelt rijders in staat om een specifieke wellness setup te kiezen die aansluit bij hun stemming en wensen. Dit verhoogt het welbehagen en de fitheid aanzienlijk, aldus Mercedes.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.