Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Meer details over Fisker Emotion

8 januari 2018 - Driekwart jaar na de eerste plaagstootjes heeft Fisker het productiemodel van z'n elektrische Emotion getoond op de CES in Las Vegas. En daarbij zijn niet alleen meer foto's van deze veelbelovende Tesla-killer vrijgegeven maar ook nieuwe, interessante details.

Mondjesmaat weten we al best veel over de Emotion van topdesigner en autobouwer Henrik Fisker. Zo is reeds duidelijk dat de elektrische sportsedan (met nogal wat coupé-trekjes) graag wil meeliften op het megasucces van Tesla en de toenemende animo voor elektrisch rijden in het algemeen. Maar dan wel in de hoogste regionen van de industrie. Op het luxeniveau van bijvoorbeeld de Mercedes S-klasse, of nog beter, de toekomstige Mission E van Porsche, ook een EV die niet zal terugdeinzen voor een potje sturen.

Spectaculaire entree
Volgens Fisker haalt de Emotion een topsnelheid van 260 km/h en is het mogelijk 640 kilometer ver te geraken wanneer beheerst wordt omgesprongen met het snelheidspotentieel. Maar puike prestaties is lang niet het enige waarover de Emotion beschikt. Fisker weet als geen ander dat er meer voor nodig is om iemand uit een Mercedes, Tesla of andere bewezen luxemerk te krijgen. Een gelikt uiterlijk is er daar één van, een daverende entree een andere. Vleugeldeuren doen het daarin altijd goed en de Emotion heeft er daarvan zelfs vier. Ook de wijze waarop de portieren scharnieren oogt uiterst spectaculair.

Negen minuten
Nog een knap staaltje werk is dat het (deels) opladen van de accu's nog geen 9 minuten vergt voor een rijbereik van circa 200 kilometer. Dit is mede mogelijk gemaakt door speciale batterijen toe te passen op basis van het bijzondere en extreem sterke stofje grafeen. Tezamen met het bedrijf NanoTech is deze innovatie tot stand gekomen, maar inmiddels is die samenwerking naar verluidt beëindigd.

Aan de prijs
Met zo'n accupakket, een koets van carbon en aluminium en een hypermodern interieur behoeft het geen betoog dat de Fisker Emotion geen koopje zal zijn. De prijs ligt op 129.900 dollar in Amerika en er kan reeds besteld worden. Daarna is geduld een schone zaak, want de eerste exemplaren zullen pas in 2019 worden afgeleverd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.