Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Dit is 'm: de Tesla Model S als stationwagon

17 december 2017 - Voor grote gezinnen is de Tesla Model S misschien niet de meest praktische auto, maar daar gaat Qwest verandering in brengen.

De Tesla Model S Wagon zat er al een tijdje aan te komen. RemetzCar kondigde eerder al aan met een ombouwkit te komen, maar Qwest is ze nu te snel af met een werkend prototype. Qwest specialiseert zich in koolstofvezel kits, dus drie keer raden welk materiaal er bij de ombouw van de Model S gebruikt is. Qwest ging aan de slag met een Model S P90D en heeft de kit zo goed als af. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want de Model S zit vol sensoren en elektronica. Die moet je allemaal checken, zodat je geen storingen veroorzaakt met je nieuwe onderdelen. Qwest riep ook de hulp in van Tesla zelf, zodat ook toekomstige software-updates geen roet in het eten gooien.

De coachbuilder deelde afgelopen weekend de eerste video van het werkende prototype. Zoals gezegd zijn de nieuwe onderdelen grotendeels gemaakt van koolstofvezel, zodat de auto wel groter wordt, maar niet veel zwaarder. Het is helaas nog niet bekend wat de kit moet gaan kosten, dus nog even geduld voor verdere details.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.