Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

4 december 2017 - Sinds een opleving op de Autosalon van Genève (waar het zowaar een motorendeal beklonk met Koenigsegg) is het stil rond Spyker. Maar nu is het weer even terug in de actualiteit. Middels het aankondigen van de C8 Aileron LM85. Daarna is het over en uit voor het model.

Of Spyker de beoogde 100 exemplaren van de C8 Aileron Spyder al heeft weten te verkopen weet niemand buiten het automerk uit Zeewolde. Zeker is in ieder geval dat de gesloten C8 Airelon geen lang leven meer is beschoren. Net als destijds bij C8 Laviolette wordt stilaan afscheid genomen van het model aan de hand van een speciale LM85-editie. Of de nog maar pas onthulde Spyder nog wat langer aanblijft, is onduidelijk.

Exotische gifkikker
Er worden slechts 3 exemplaren van de C8 Aileron LM85 geproduceerd, stuk voor stuk gehuld in een kleurenspel die nog het meest doet denken aan de aardbeikikker, een uiterst giftig beestje in de jungles van Midden-Amerika.

Nog met Audi-V8
Giftig kan de C8 Aileron LM85 ook zeker zijn, want onder de kap schuilt een 525 pk en 600 Nm sterke achtcilinder. Het blok is nog altijd afkomstig van Audi en dus niet Koenigsegg, de motorenleverancier voor de volgende generatie Spykers, maar eigenlijk ook al de C8 Aileron Spyder. In 3,9 seconden zit de Aileron LM85 op de 100 km/h, mede dankzij een 6-traps transmissie. En de prijs? Die is op aanvraag.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.