Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Singer en Williams F1 smeden samen ultieme retro-911

14 november 2017 - Al sinds hartje zomer zitten we op het puntje van onze stoel. Dit omdat Singer Vehicle Design en Williams F1 samen aankondigden dat ze de handen ineen hadden geslagen voor de ultieme 911-restauratie. Wel, dit is 'm geworden en wat is 'ie oogverblindend mooi en dik. En duur.

We zullen er geen geheim van maken: de retro-Porsches van Singer zijn voor ons de crème de la crème. Haute couture op wielen. Zo doordacht, zo immens veel oog voor detail, zo puur (en duur). Briljant, werkelijk.Diverse schitterende exemplaren passeerden (hier) al de revue. Stuk voor stuk uniek, want elke 911 die Singer bouwt is een one-off, exclusief gebouwd in opdracht van een vermogende klant (het prijskaartje loopt al gauw in de vele tonnen). Toch waren er klanten die nog veeleisender waren. En zij hebben Singer min of meer gedwongen nog een stap verder te gaan. 'Met alle plezier!' reageerde de Amerikaanse coachbuilder en dit is het verbluffende eindresultaat: de DLS, wat staat voor Dynamics and Lightweighting Study.

Peperduur sportpakket
Ja, je leest het goed: de DLS is niet zozeer een kant-en-klare 911 zoals die doorgaans uit de Californische workshop rolt, maar een sportpakket die klanten optioneel kunnen aanvinken als een 'standaard' Singer-Porsche nog niet fijnzinnig genoeg is. Maar niet meer dan 75 orders neemt Singer aan. Daarna is het echt over en uit. Het prijskaartje? Die is nog niet bekend, maar reken op zo'n drie à  vier ton. Exclusief donorauto. Oftewel, een Singer-911 voorzien met DLS zal om en nabij de miljoen kosten. Maar dan heb je ook wat!

500 pk sterk huzarenstukje
Wat de DLS zo bijzonder maakt? Tja"¦ wat niet. Bekijk de foto's maar eens goed. Zo is de DLS nog een stuk breder dan de reguliere Singers " allen op basis van de Porsche 964. En dan dat interieur. Tal vol bijzondere ornamenten zit het.Maar het huzarenstukje ligt toch wel helemaal achterin: een door Williams F1 onder handen genomen boxer-zescilinder. Goed voor maar liefst 500 pk is de tot in de puntjes gereviseerde en geoptimaliseerde machine. En nog altijd luchtgekoeld. Weet vervolgens dat de DLS door intensief gebruik van exotische materialen als carbon, magnesium en titanium niet meer weegt dan 1.000 kilogram en het zal tot je doordringen dit een (feest)beest van een retro-911 moet zijn.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.