Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

31 oktober 2017 - Lexus heeft een gloednieuw vlaggenschip, opnieuw LS geheten. Vanaf half december doet deze hybride-limousine de Nederlandse dealers aan, enkel als 500h. De prijzen zijn als volgt.

Feitelijk wordt de nieuwe LS af-fabriek met meerdere motorvarianten geleverd. Echter door ons belastingklimaat zijn die hier (prijstechnisch) minder interessant dan de LS 500h. Daarom haalt de Nederlandse Lexus-importeur die varianten niet naar ons land.

Standaard languit
Als 500h wordt de nieuwe LS aangedreven door een 3.5 liter V6-benzinemotor die z'n krachten combineert met twee elektromotoren. Tezamen is het trio goed voor een vermogen van 359 pk, dat via een 10-traps automaat aan de wielen wordt overgedragen.Vierwielsturing is onder meer standaard, evenals het chassiscontrolesysteem Vehicle Dynamics Integrated Management en Lexus CoDrive dat semi-autonoom rijden mogelijk maakt. Bovendien beschikt elke LS 500h over een verlengde wielbasis, waardoor het achterin nog relaxter vertoeven is.

Fors goedkoper"¦
Dan de prijzen. Die beginnen bij € 116.995,- voor de LS 500h Luxury Line en lopen op tot € 156.995,- voor de President Line met vierwielaandrijving. Ter vergelijk: de LS 600h op basis van de vorige generatie (maar met V8) moest dik 140 mille kosten. Oftewel, de Lexus LS is een stuk betaalbaarder geworden.

"¦maar duurder dan concurrenten
Tegelijk moet gezegd dat het relatief hoog instappen is in de Japanse hybride-limousine. Zo is de Duitse concurrentie 'al' verkrijgbaar voor onder de ton en daarmee duiden we op de BMW 7-serie. Maar ook in de eveneens gloednieuwe A8 en pas gefacelifte S-klasse is het lager instappen, namelijk respectievelijk 103 en 113 mille.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.