Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

10 oktober 2017 - In het kielzog van de lekkage gister heeft Land Rover officieel het doek getrokken van de vernieuwde Range Rover. En zoals verwacht is die voortaan, net als de Range Rover Sport, verkrijgbaar als plug-in hybride.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De Range Rover P400e waarmee te stekkeren valt is te koop vanaf € 139.195,-. Voor dit geld wordt de majestueuze mastodont voortgestuwd door een viercilinder-benzinemotor die nauw samenwerkt met een elektromotor. Aan systeemvermogen is er 404 pk en 640 Nm aan koppel voorhanden, dat met een acceleratie van 6,8 seconden naar 100 km/h weinig moeite kent met de zwaarlijvigheid van Land Rover's grootste. Als topsnelheid wordt 220 km/h opgegeven.

Stekkeren
Meest interessante eigenschap van de P400e, die net als de andere modellen verkrijgbaar is met 'korte' of verlengde wielbasis, is dat er over een afstand van 51 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden en dit bijdraagt aan een gunstiger brandstofverbruik. Alle beetjes helpen nietwaar. Zijn de accu's leeg, dan volstaat 2 uur en drie kwartier aan een 32-ampère sterke snellader annex wallbox om ze weer volledig op te laden. Via de meegeleverde oplaadkabel aangesloten op een reguliere 10-ampère lichtnetaansluiting duurt opladen 7,5 uur.

Meer luxe en verfijning
Veranderingen waarvan iedere Range Rover profiteert zijn onder meer hertekende LED-verlichting rondom, een opgefriste grille en een verder verfijnd interieur. Zo zijn de voorstoelen zelfs compleet nieuw volgens Land Rover en voorzien van bredere en diepere kussens en standaard verwarmbare armsteunen. Achterin, mits aangevinkt, beschikken inzittenden zelfs over zetels met een massagesysteem en liefst 25 verschillende verwenprogramma's. Eventueel zelfs met verwarmbare arm-, kuit- en voetsteunen. Ook de bagageruimte is aangepakt en luxueuzer afgewerkt en een gezin vol gadget-fanaten zal de vele (17) connectiemogelijkheden zeker kunnen waarderen; van gewone stopcontacten tot poorten voor USB en HDMI. Tevens biedt de Range Rover een 4G wifi-hotspot voor maximaal acht mobiele apparaten.

Twee keer 10 inch
Ander interieurnieuws is het zogeheten Touch Pro Duo, een infotainmentsysteem dat twee 10 inch grote touchscreens in de middenconsole combineert. Daarbij is het onder meer mogelijk informatie van het ene naar het andere scherm te swipen. Daarnaast is er het innovatieve Gesture Sunblind, een functie waarmee de zonwering via handgebaren - voor de binnenspiegel - kan worden bediend, terwijl Air Cabin Ionisation gebruikmaakt van minuscule waterdeeltjes om de interieurlucht te verfrissen.

SVAutobiography Dynamic
De P400e is uiteraard niet de enige motorvariant. Zo is er ook de SVAutobiography Dynamic. Deze programmatopper is voorzien van nagenoeg alle toeters en bellen en heeft een 565 pk sterke V8 onder de kap en spurt in 5,4 seconden naar de honderd. Mag ook gerust bij een vanafprijs van ruim 2,5 ton. De vernieuwde Range Rover is er echter al voor iets meer dan de helft van dat laatste bedrag; als 3.0 TDV6. Die kost minimaal € 135.475,-. Bestellen kan per direct.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.