Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Dit kan de nieuwe Audi RS 4 Avant

11 september 2017 - Twee jaar na de burgermans-uitvoeringen van de Audi A4 Avant is dit de absolute smaakmaker van het leveringsprogramma: de RS 4 Avant. En dat betekent zoal de mogelijkheid om met een vaartje van 280 km/h over de Autobahn knallen.

Breder uitgeklopte wielkasten, gapende luchtgaten, 19 of zelfs 20 inch wielen, potige remklauwen en -schijven, vuistdikke brulpijpen achter en een racy diffuser; de nieuwe Audi RS 4 Avant laat er geen twijfel over bestaat dat 'ie heel wat in z'n mars heeft. En dan hebben we het niet over het potentiële laadvolume van 1.510 liter. Dat is vooral mooi meegenomen als de rest van het gezin ook mee wil tijdens een vlammend ritje.

Ziekelijk snel
Zoals verwacht geniet de RS 4 Avant dezelfde specs als de reeds gepresenteerde RS 5 Coupé. Een 2.9 liter V6 met dubbele turbo's kunnen 450 pk naar alle vier de wielen sluizen. Het koppel reikt zomaar eventjes tot 600 Nm. Wat zoveel vermogen doet met een van nature vooral praktische en functionele stationwagen? Wat te denken van een knaltijd naar 100 km/h in slechts 4,1 seconden. Door de hogere kilo's, te weten 1.790 stuks, iets trager dan de RS 5, maar nog altijd bloedsnel.De topsnelheid ligt normaliter op 250 km/h. Dat is al best leuk en aardig, maar waarom daar stoppen als je ook 280 km/h kan. Na het aanvinken van het optionele Dynamic Package. En dan nog altijd roept een elektronische begrenzer een halt toe. Zonder zou 300 km/h weleens haalbaar kunnen zijn.

Perfect winterwapen
De nieuwe RS 4 Avant schittert gedurende twee weken op de IAA in Frankfurt. Daarna volgt de showroomintroductie al redelijk snel. Nog tijdens de winter (begin 2018) valt er te rijden. Wil je een perfect winterwapen, dan is dit 'm! Tegen zo'n 115.000 euro en daarmee iets voordeliger dan de RS 5 Coupé, schatten we zo in.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.