Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

4 september 2017 - In navolging van de Limousine heeft Mercedes-Benz de Coupé en Cabriolet van de S-klasse ook gefacelift. Voorzien van een opgefrist front, meer technologie en een nieuw motorenprogramma.

Toen Mercedes-Benz eerder dit jaar de vernieuwde S-klasse Limousine voorstelde, beloofde het al dat de IAA Frankfurt het debuutdecor van de gefacelifte Coupé en Cabriolet zou vormen. De tijd vliegt, want die thuisshow voor de Duitsers staat praktisch voor de deur. Op 12 september gaan de deuren open voor de pers en twee dagen later ook het publiek. En voilà , wie dan een voetstap op de beursstand van Mercedes zal zetten, zal de vernieuwde S-klasse Coupé en Cabriolet dan niet kunnen missen.

Wat zijn de vernieuwingen?
Eigenlijk zou je dat niet meer hoeven vragen, aangezien die " uiteraard " krek eender zijn aan de vernieuwingen die de Limousine eerder dit jaar kreeg doorgevoerd. Echter voor de volledigheid sommen we de belangrijkste veranderingen met alle plezier nog eventjes voor je op. Hier komen ze:

  • Hertekende bumpers voor en achter, nieuwe koplampen die standaard voorzien zijn van OLED-technologie en herontworpen uitlaatpijpen.
  • Mercedes's nieuwe Energizing Comfort-interface. Met dit systeem, dat standaard is, koppelt tal van comfortsystemen in de auto aan elkaar, zoals de automatische airconditioning, sfeerverlichting, massage- en parfumeringsfuncties, en stelt de gebruiker in staat om een specifieke wellness set-up te kiezen die aansluit op zijn stemming en wensen. Er is keuze uit Warmte, Vitaliteit, Frisheid, Plezier, Comfort en Training.
  • Een nieuw stuurwiel met aanraakgevoelige knoppen die debuteerden in de E-klasse.
  • Een 12,3 inch groot Comand-infotainmentscherm dat voortaan is samengevoegd met het instrumentenpaneel voor een naadloze blik over de dashboard. Het zogenoemde Wide Cockpit.


Motoren
  • De 'instapper' gaat voortaan als S 450 door het leven en beschikt over een 367 pk en 500 Nm sterke V6, gekoppeld aan een 9-traps transmissie. Bovendien bevat het blok een 'zeil'-functie waarmee motor en transmissie van elkaar worden 'losgekoppeld' om zo brandstof te besparen. In theorie zou je het met 8,9 l/100 km moeten kunnen redden.
  • Nieuw is de V8-biturbo in de S 560, een afgeleide van de dubbel geblazen achtcilinder in de S 63 AMG. Het blok beschikt over cilinderuitschakeling (alleen de Coupé) en levert een vermogen van 469 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. In 4,6 seconden is het hiermee naar 100 km/h spurten, zowel met de Coupé als Cabriolet. Die laatste is er echter alleen met achterwielaandrijving. De S 560 Coupé is er ook met 4Matic-vierwielaandrijving.


AMG's
  • Uiteraard zijn de AMG's ook weer van de partij en opgefrist. En het bijzondere is dat de S 65 eens niet de snelste van het verkrijgbare palet is. Ondanks diens 6.0 liter V12 met 630 pk en 1.000 Nm aan trekkracht. Die eer is voortaan de beurt aan de S 63 AMG, goed voor 612 pk en 900 Nm. Ietsje minder kracht dan de twaalfcilinder maar, en dankzij standaard 4Matic effectiever in omgang met het motorgeweld. In 3,5 seconden is de acceleratie naar 100 km/h al achter de rug, in zowel de Coupé als Cabriolet. Tegen 4,1 seconden voor de '65' die er enkel met achterwielaandrijving is.
  • Onderscheiden doen de AMG's vooral aan de hand van de nieuwe Panamericana-grille met grove, horizontale lamellen, reeds bekend van de AMG GT.
  • Ook de bumpers rondom zijn aangepast en de AMG's kenmerken zich door meer verchroomde ornamenten.
  • Zowel de S 65 als de S 63 kunnen worden gekozen met verschillende 20 inch wielen, het AMG Nachtpakket, Carbon Fiber Package en koolstof-keramische remmen.
Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.