Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Hollands naakt: Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition

30 augustus 2017 - Eigenlijk is elke Donkervoort D8 GTO grotendeels een naakte bedoening van carbon. Maar normaliter zit er een laklaagje overheen. Hoe anders is dat bij deze D8 GTO Bare Naked Carbon Edition die, zoals zijn naam al zegt, zijn koolstofvezels open en bloot laat zien.

31 augustus 2017 " Vind jij een levertijd van een half jaar op je nieuw bestelde auto al lang? Bestel dan vooral geen Donkervoort. Tweeënhalf jaar na het introduceren van de D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition heeft de kleine sportwagenbouwer uit Lelystad het eerste exemplaar afgeleverd bij een klant. Mocht je je aanvragen waarom 'ie dan blauw is, zoals ook wij. Wel, dat lijkt zo, maar feitelijk is de extra aangebrachte lak transparant waardoor het 'naakte' carbon alsnog goed te zien in wanneer je er met je ogen boven hangt.

Hollands naakt
Na de Bilster Berg Edition is dit de tweede speciale editie van de sowieso al behoorlijk naakte D8 GTO. Hoewel de Bare Naked Carbon Edition niet de gebruikelijke carrosserielak bevat, heeft 'ie wel degelijk een bezoek aan de spuiters bij Donkervoort gebracht. Om de koets toch enigszins te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf is elk koetspaneel met de hand van een glanzende of matte UV-laklaag voorzien. Ook in het interieur is dat gedaan want daar is ook bloot koolstofvezel te vinden. Tot in de kleinste details zelf, zoals het contactslothuis en de gordel- en rollbar-afdekking.

Iets lichter
Door het weglaten van lak wordt de D8 GTO iets lichter. Het gewichtsverlies is voor de prestaties echter te verwaarlozen. Ook in de Bare Naked-uitvoering vinden we de 340 pk sterke 2,5 liter TFSI-motor van Audi. Daarmee sprint de lage Hollander in 3,3 seconden naar de 100 km/h en wordt er een topsnelheid van 255 km/h gehaald. Net als de 'normale' D8 GTO. Voor de prestaties hoef je dus niet voor deze naakte uitvoering te gaan. Voor de looks des te meer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.