Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

29 augustus 2017 - Ook MINI laat de autotentoonstelling in Frankfurt niet ongemerkt voorbijgaan en laat er z'n Electric Concept debuteren, een Mini zoals we die graag zien, maar dan met minder geluid. In 2019 zal het productiemodel volgen.

MINI meldt dat de nieuwe Electric Concept is ontworpen voor stedelijke gebieden, waar korte rijafstanden en overbelaste straten ideaal zijn voor een kleine auto met batterijen in plaats van een brandstoftank. Natuurlijk zijn dergelijke voertuigen al aanwezig, maar MINI belooft wat andere merken niet zozeer bieden in geëlektrificeerde vorm, te weten 'een iconisch ontwerp, stedelijke proporties en het welbekende go-kart gevoel'.

Weinig details
Opvallend aan deze elektrische studie is dat MINI daar waar mogelijk de koets compleet heeft 'dichtgetimmerd'. Dit ten gunste van de aerodynamica uiteraard en zo een grotere actieradius te kunnen afdwingen. Hoe groot die reikafstand precies is, maakt MINI niet bekend. Sowieso blijven de Engelsen nogal afzijdig over de techniek onderhuids. Eigenlijk het enige dat we krijgen te weten is dat de Electric Concept zoals z'n naam al aangeeft op stroom kan rijden en over pakweg twee jaar in productie zal gaan. Hopelijk meer details vanaf de IAA.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.