Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Verrassing: Aston Martin DBX krijgt gewoon een V8 of V12

12 augustus 2017 - EV-haters met een voorliefde voor peperdure crossovers kunnen opgelucht ademhalen. De Aston Martin DBX komt ook met een brullende benzinemotor op de markt. Twee zelfs.




Daar hadden de Britten ons mooi te pakken. We kennen Aston Martin natuurlijk van de brullende bolides met een weinig subtiel brandstofverbruik. Toch leek het er even op dat de sportieve DBX alleen met elektrische aandrijving op de markt zou komen. Autobild meldt echter dat je 'm ook gewoon een dikke acht- of twaalfcilinder kunt bestellen.

V8 van AMG of V12 van Aston Martin
De DBX debuteerde al in 2015 als conceptcar, maar destijds was het nog onduidelijk voor welke aandrijving Aston Martin zou kiezen. Later bleek het om een elektrische crossover te gaan, maar die is nu op de lange baan geschoven. In eerste instantie bestel je de DBX met 4.0-liter biturbo V8 van AMG of de 5.2-liter twinturbo V12 van Aston Martin. Later volgt mogelijk een plug-in hybride en de volledig elektrische variant.

Geen zijspiegels
Ander interessant nieuws uit het Autobild-artikel: de DBX krijgt geen zijspiegels. In plaats daarvan kiest de Britse fabrikant voor camera's, zoals ook al het geval was bij de DBX Concept en de bloedstollende Valkyrie. Het is nog niet duidelijk hoe dat systeem precies werkt, maar het lijkt erop dat je de beelden van de camera's kunt bekijken op displays bij de A-stijlen. Vergelijkbaar met zoals de Volkswagen XL1 dat ook heeft.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.