Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Werkt Porsche aan een Formule 1-motor?

10 augustus 2017 - Porsche als motorenleverancier in de Formule 1, het leek lange tijd ondenkbaar. Maar na het vertrek uit het World Endurance Championship blijkt er opeens van alles mogelijk.

De Duitse sportwagenfabrikant maakte eerder deze zomer bekend uit de LMP1-categorie te stappen. De focus ligt nu op de Formule E, waar Porsche vanaf 2020 aan wil treden. Zelfs de grootste petrolhead zal de keuze van Porsche begrijpen: het ontwikkelen van een LMP1-wagen kost ontzettend veel geld, terwijl het de komende jaren juist belangrijker is om elektrische auto's te promoten.

Nieuwe krachtbron
Porsche schuift de verbrandingsmotor met elektrische ondersteuning echter niet helemaal aan de kant. De technici van het LMP1-project zouden op dit moment werken aan een nieuwe krachtbron. En niet zomaar één: de geruchten gaan dat het nieuwe Porsche-blok bedoeld is voor de Formule 1.

Wel of geen F1?
Ontwikkelingsbaas Michael Steiner verklaarde het volgende over de plannen van Porsche. 'Net als andere fabrikanten praten we op uitnodiging van de FIA mee over de toekomstige Formule 1-motoren. Ons team in Weissach werkt niet specifiek aan een Formule 1-krachtbron, maar wel aan een zeer krachtige motor. We hebben nog niet besloten wat we daarmee gaan doen.'

LMP1-team aan boord
Steiner wil dus nog niet bevestigen dat Porsche in de Formule 1 stapt, maar het lijkt wel duidelijk dat de Duitsers actief wil bijdragen aan de koningsklasse. Het is niet voor niets dat het LMP1-team bij de ontwikkeling van de motor in kwestie betrokken wordt. 'Ons team is enorm gemotiveerd en heeft veel kennis vergaard, dus dit is een mooi project voor onze technici en monteurs', sluit Steiner af.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.